Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Ισολογισμός-Απολογισμός και αρκετά ενδιαφέροντα θέματα στο Δ.Σ. Καλαμπάκας

Ισολογισμός-Απολογισμός και αρκετά ενδιαφέροντα θέματα στο Δ.Σ. Καλαμπάκας

-

Με κύριο θέμα τον Ισολογισμό και τον Απολογισμό του 2014 συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα για τρεις ώρες περίπου το δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας.

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα, ενώ τα στοιχεία παρουσίασε ο ορκωτός λογιστής κ. Στέφανος Κλιάφας.

Σύμφωνα με όσα συμπερασματικά ανέφερε, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην είσπραξη απαιτήσεων ύψους 1,6 εκ. ευρώ περίπου, καθώς και για την έλλειψη πρόβλεψης για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία. Κατά τα λοιπά ακόμη παραμένουν στο ταμείο του δήμου διαφορές συνολικού ύψους 255.000 ευρώ που μεταφέρθηκαν από τα περιβόητα ελλείμματα των πρώην Δήμων Χασίων (167.000 ευρώ) και Καστανιάς (88.000 ευρώ).

Σημειώνεται ότι η σημερινή ήταν η πρώτη συνεδρίαση με τον Αντώνη Τούλα στα έδρανα της Αντιπολίτευσης ως ανεξάρτητου συμβούλου. Ο Πρόεδρος του Σώματος ανέγνωσε μάλιστα την επιστολή που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Τούλας.

Πάντως, ο κ. Τούλας δεν εξέφρασε σήμερα αντίρρηση για κάποιο θέμα της συνεδρίασης.

 

Προσλήψεις υδρονομέων

Για το διάστημα από 15 Μαΐου έως 31 Αυγούστου θα προσληφθούν για την Καλαμπάκα τρεις υδρονομείς.

 

Και άλλο πάρκινγκ

Ο Δήμος Καλαμπάκας θα ενοικιάσει και άλλη έκταση που θα χρησιμοποιήσει για χώρο στάθμευσης, αυτή τη φορά στην Πλατεία Δημουλά. Πρόκειται για έκταση 500 τ.μ., και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος ο χώρος αυτός θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των παρακείμενων δρόμων.

 

Το θέμα του ΚΑΣ από την κ. Χαρτοπούλου

Η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, κ. Πέρυ Χαρτοπούλου, ήταν αυτή που έφερε το θέμα της απαγόρευσης δραστηριοτήτων στον χώρο των Μετεώρων στη συνεδρίαση.

Ζήτησε να γίνει το συντομότερο μία αποκλειστική συνεδρίαση, για να κατατεθούν οι απόψεις όλων (εμπλεκόμενων φορέων και Βουλευτών) για το θέμα, πριν από την έκδοση της γνωμοδότησης από το ΚΑΣ.

Ο κ. Σινάνης δεσμεύτηκε να γίνει η συνεδρίαση, όταν όμως θα έχει στα χέρια του, όπως είπε, τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, για να υπάρχει κάτι πάνω στο οποίο θα γίνουν οι τοποθετήσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι η δημοτική Αρχή προωθεί τη δημιουργία νέων Αναρριχητικών Κέντρων σε Μετέωρα, Γάβρο, Θεόπετρα και Σαρακίνα.

 

Ζήτησε δημόσιες τουαλέτες και φως στους βράχους ο κ. Ζιάκας

Ο επικεφαλής της πρώτης παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βάιος Ζιάκας ζήτησε να δημιουργηθούν δημόσιες τουαλέτες στην πόλη και να αλλαχθούν οι καμένοι προβολείς των βράχων των Μετεώρων. Ζήτησε επίσης να καθαριστεί ο δρόμος από το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας μέχρι το Μουργκάνι.

Ο κ. Σινάνης ζήτησε από τον κ. Ζιάκα να του υποδείξει κάποιον χώρο, όπου μπορούν να δημιουργηθούν δημόσιες τουαλέτες, ενώ για τους προβολείς είπε ότι σύντομα θα βρεθούν οι ειδικοί λαμπτήρες που χρειάζονται. Για τον δρόμο μετά το Κ.Υ. είπε ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

 

ΚΕΠ Υγείας στην Καλαμπάκα

Ο Δήμος Καλαμπάκας, ως μέλος του Δικτύου Υγειών Πόλεων, προωθεί τη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στην Καλαμπάκα. Όπως αναφέρθηκε, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα επιβαρύνει τον Δήμο με το ποσό των 500 ευρώ ετησίως.

 

Στο Βερολίνο για εκπαίδευση 6 υπάλληλοι

Στο Βερολίνο για εκπαίδευση σε διάφορα θέματα «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» θα μεταβούν έξι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμπάκας σε δύο ροές, μαζί με άλλα 29 στελέχη του Δήμου Τρικκαίων και 3 του Δήμου Φαρκαδόνας. Πρόκειται για τους εξής υπαλλήλους: Ζιώγα Αθηνά, Τασίκα Χρήστο, Ζιανού Δάφνη, Γκουτζηγιάννη Ελένη, Παπακώστα Ευθύμιο και Ράπτη Γεωργία.

Από την πλευρά του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Σακελλαρίου εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων.

 

Τα υπόλοιπα θέματα

Εγκρίθηκαν τα παρακάτω θέματα:

-Απαγορεύσεις βοσκής στο Διακατεχόμενο δάσος Χελιμοδίου του συνοικισμού Αγίου Δημητρίου της Τ.Κ. Γαύρου του Δήμου Καλαμπάκας.

-Απαγορεύσεις βοσκής οι οποίες προκύπτουν από τη Διαχειριστική μελέτη στο σύμπλεγμα Δημοσίων δασών Χρυσομηλιάς – Γλυκομηλιάς – Παλαιοχωρίου για την περίοδο 2015-2024.

-Απαγορεύσεις βοσκής, οι οποίες προκύπτουν από τη Διαχειριστική μελέτη στο Δημόσιο δάσος Φλαμπουρεσίου για την περίοδο 2016-2025.

-Εκμίσθωση με δημοπρασία Δημοτικής Έκτασης στον συνοικισμό Καλοχωρίου της Τ.Κ. Κονισκού.

-Εκμίσθωση με δημοπρασία Δημοτικής Έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων στην Τ.Κ. Οξύνειας.

-Εκμίσθωση με δημοπρασία Δημοτικής Έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων στην Τ.Κ. Οξύνειας.

-Έκδοση ψηφίσματος για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας».

-Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ολοκλήρωση αρδευτικού δικτύου στο Δ.Δ. Κλεινού του Δήμου Κλεινοβού».

-Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας».

-Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου – Αντιδιαβρωτική προστασία».

-Αίτηση του Δασικού Συν/σμού Καστρακίου για την ανάθεση υλοτομίας των δένδρων με έκτακτη κάρπωση του δάσους της Τ.Κ. Αμαράντου.

-Παραχώρηση για μια ημέρα του πάρκου Τ.Κ. Βασιλικής στον Διασωστικό Όμιλο Μολοσσού Ηπείρου.

-Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στον ΜΑΣΚ.

-Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στον «ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟ».

-Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στη Λέσχης 4Χ4.

-Αποδοχή πίστωσης ποσού 8.303,22€ για το έργο «Μουσείο της φύσης –Κέντρο Ενημέρωσης στην Τ.Κ. Μαλακασίου».

-Δαπάνες για τον εορτασμό του ΠΑΣΧΑ.

-Δαπάνες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για το Ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης και τα Βλαχάβεια.

-Ορισμός επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου «Κατασκευή μικρού φράγματος στη θέση Μουσείο της Τ.Κ. Κονισκού.

-Πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου «Μουσείο της φύσης –Κέντρο Ενημέρωσης στο Τ.Δ. Μαλακασίου.

-Ορισμός ενεργειακών υπευθύνων στα κτήρια του Δήμου μας

– Εξειδίκευση της ΣΑΤΑ.

-Αίτηση του Κουβάτα Νικόλαου (για παραχώρηση δημοτικής έκτασης για τη νομιμοποίηση υφιστάμενων σταβλικών εγκαταστάσεων στην Τ.Κ. Διάβας)

-Παραχώρηση για χρήση της δημοτικής γεώτρησης ΒΝ 125 στη θέση «Σγάρες» της Δ.Κ. Καλαμπάκας στο Τ.Ο.Ε.Β. Σαρακίνας .

-Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών πυροπροστασίας με ίδια μέσα και προσωπικό του Δήμου.

-Τροποποίηση προϋπολογισμού.

 

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η αίτηση του Βασιλείου Ντιναπόγια για την παραχώρηση γεώτρησης στην Δ.Κ. Καλαμπάκας.

 

Αναβλήθηκε η συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

-Στέγαση του τοπικού γραφείου Εγγείων Βελτιώσεων Βασιλικής

-Αίτηση Μπακώση Σωτηρίου Εφημέριου Τ.Κ. Θεόπετρας

-Αίτηση Ζιώγου Παύλου για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Κακοπλευρίου.

-Μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση της Μουσικής Σχολής.

-Επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού.

-Αποφάσεις Τ.Κ. σχετικά με τις ρυθμίσεις βοσκής.

-Μετατόπιση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTΕ, στην Κορομηλιά Καλαμπάκας.

(Τελ. ενημέρωση 10.30)

 

ds19416_00007 ds19416_00008 ds19416_00017 ds19416_00019 ds19416_00021 ds19416_00022 ds19416_00026 ds19416_00028 ds19416_00033 ds19416_00036

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

 

www.physionatsis.gr

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...