Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του ασθενοφόρου από τη δωρεά της Μονής Βαρλαάμ στο ΕΚΑΒ Καλαμπάκας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ ο αγιασμός του νέου Ασθενοφόρου, προσφορά της Ιεράς Μονής, στο παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Καλαμπάκα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Αρχιμ. Βενέδικτο, μοναχούς και ιερείς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αμέσως μετά τον αγιασμό στο λόγο του συνεχάρη τον πρώην Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ γέροντα Ισίδωρο για την δωρεά του Ασθενοφόρου αλλά και τον σημερινό Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Βενέδικτο για την τόσο σημαντική αυτή προσφορά στους πολίτες του Δήμου αλλά και τους επισκέπτες.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου στον λόγο του ευχαρίστησε την Ιερά Μονή Βαρλαάμ για την τόσο σημαντική προσφορά στους πολίτες αλλά και στους διασώστες του ΕΚΑΒ και ζήτησε όλοι με τον τρόπο μας να στηρίζουμε και να βοηθάμε το σημαντικό έργο του ΕΚΑΒ. Είπε επίσης πως μετά από τις τόσο χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες τελικά το ασθενοφόρο παραδίδεται στο ΕΚΑΒ Καλαμπάκας και ότι ο επόμενος στόχος του είναι να επανδρωθεί το ΕΚΑΒ Καλαμπάκας τόσο με έκτακτο αλλά και μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής μας. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την Βουλευτή Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα η οποία όπως είπε με τον φάκελο του ασθενοφόρου τον συνάντησε και του ζήτησε να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε το ασθενοφόρο να πάει στο ΕΚΑΒ Καλαμπάκας.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η κ. Παπακώστα, η οποία είπε μεταξύ άλλων πως μετά από πολλές δυσκολίες τελικά το Ασθενοφόρο δωρεάς της Μονής Βαρλαάμ παραδίδεται στους πολίτες, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για την τάχιστη ανταπόκριση στο αίτημά της αλλά και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μετεώρων.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος ευχαρίστησε την Ιερά Μονή Βαρλαάμ για την τόσο σημαντική αυτή δωρεά αλλά και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για την μεσολάβησή του για να έρθει το ασθενοφόρο στον Δήμο. Ζήτησε επίσης την πρόσληψη διασωστών και είπε ότι ο Δήμος είναι δίπλα στο ΕΚΑΒ για ό,τι προκύψει.

Τέλος ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Φώτης Σερέτης αναφέρθηκε και αυτός στο σημαντικό έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ και στην σημαντική προσφορά της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ