Ζήσης Κελεπούρης: Διάθεση για προσφορά

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο Γενικός Ιατρός Ζήσης Κελεπούρης έχει συνδέσει το όνομά του με το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, καθώς εδώ έκανε δύο χρόνια το αγροτικό του και εδώ εργάζεται ως επιμελητής για 13 χρόνια.

Έτσι, γνωρίζει τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες εξέλιξης και αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας μονάδας φροντίδας υγείας της πόλης μας πολύ καλά.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του υπευθύνου για τον συντονισμό Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας στις 15 Ιουνίου, και δυόμιση μήνες μετά διαπιστώνουμε ότι η διάθεση για προσφορά με στόχο την κατά το δυνατόν καλύτερη παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στον πολίτη είναι ξεκάθαρη και ισχυρή.

Με πρωτοβουλία του και σε συνεργασία με την ηγεσία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Τρικάλων και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τρικάλων ιατροί δύο νέων ειδικοτήτων θα έρχονται στην Καλαμπάκα μία φορά τον μήνα, ενώ θα γίνουν προσπάθειες και για άλλες ειδικότητες αλλά και συχνότερη παρουσία τους στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Με την ευκαιρία την ανάληψης των καθηκόντων του και τις αξιόλογες πρωτοβουλίες του μιλήσαμε μαζί του και με χαρά διαπιστώσαμε ότι με θέληση, μεθοδικότητα και συνεργασία μπορεί να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας της πόλης μας, επ’ ωφελεία των συνδημοτών και των επισκεπτών μας.

Ο κ. Κελεπούρης τόνισε αρχικά ότι δέχθηκε με χαρά και ευχαρίστηση την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς πιστεύει ότι μπορούν να έρθουν καλύτερες ημέρες για το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και τον Δήμο Μετεώρων.

«Τα προβλήματα είναι πολλά, γνωστά και χρονίζοντα, όμως σιγά-σιγά προσπαθούμε να τα λύσουμε με τη συνεργασία όλων των φορέων. Στο Κέντρο Υγείας υπάρχει νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά πολύ έμπειρο με πολλά χρόνια προσφοράς, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε όλα τα προβλήματα και να προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Υπηρετούμε επτά ιατροί επιμελητές που κάνουμε και εφημερίες στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ενώ δύο κάνουμε και τακτικό ιατρείο στο Νοσοκομείο. Έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία, για να μπορούμε να διαχειριστούμε περιστατικά, ενώ και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι έμπειρο και συμμετέχει ενεργά στις κλινικές Covid στα επείγοντα του Νοσοκομείου, τα καταφέρνει θαυμάσια και αποκτά εμπειρίες για να ανταπεξέλθει στα περιστατικά του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας», σημειώνει ο κ. Κελεπούρης και προσθέτει:

«Διαθέτουμε επίσης μία καλή ομάδα αγροτικών ιατρών, πολλοί εκ των οποίων έχουν κάνει ένα μέρος της ειδικότητας και λόγω αναμονής έρχονται για να κάνουν το αγροτικό τους στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και έχουν μεγάλη εμπειρία. Όλα αυτά είναι προς όφελος του Κέντρου Υγείας της πόλης μας, καθώς βοηθούν να διαχειριστούμε άριστα τα περιστατικά».

Μία από τις αφορμές για τη συνέντευξη με τον κ. Κελεπούρη ήταν φυσικά η επίσκεψη ιατρών δύο νέων ειδικοτήτων που έλλειπαν από το Κέντρο Υγείας της πόλης μας, μίας δερματολόγου-αφροδισιολόγου (Χριστίνας Κωστοπούλου) κι ενός Ορθοπεδικού (Αρτέμη Βαλάκη από 9/9) για μία φορά τον μήνα. «Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια με τη βοήθεια του Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη και του Υποδιοικητή κ. Ηλία Τσιαούση, για να φέρουμε και άλλες ειδικότητες ιατρών, ενώ ευελπιστούμε και για συχνότερες επισκέψεις τους. Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλει και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τρικάλων, κ. Γεώργιος Μπατατόλης, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία», τονίζει ο κ. Κελεπούρης.

Πέραν αυτών, με τη βοήθεια της 5ης ΥΠΕ και του Κέντρου Υγείας Τρικάλων έχει αποσπαστεί και βρίσκεται καθημερινά στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας μια τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, η οποία κάνει κάθε μέρα αιμοληψίες, οι οποίες μία φορά την εβδομάδα στέλνονται για εργαστηριακή ανάλυση στα Τρίκαλα, ενώ γίνονται προσπάθειες να στέλνονται συχνότερα.

Στο Ακτινολογικό με ενέργειες του κ. Κελεπούρη θα έρχεται σύντομα μία χειρίστρια του Νοσοκομείου Τρικάλων δύο φορές την εβδομάδα, όμως πρέπει πρώτα να επισκευαστεί η βλάβη του, που είναι θέμα ημερών να γίνει.

Και βέβαια, εδώ και καιρό μία Παιδίατρος δέχεται καθημερινά τα παιδιά του Δήμου μας που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ο κ. Κελεπούρης αναφέρθηκε και στα περιφερειακά ιατρεία που υπάρχουν στον Δήμο μας, όπου οι αγροτικοί ιατροί βοηθούν στην καθημερινή φροντίδα των πολιτών. Αλλά κι εκεί, όπως σημειώνει, υπάρχουν πολλές ελλείψεις, και πρέπει οι πρόεδροι των χωριών να βοηθούν για να είναι λειτουργικά τα ιατρεία, να υπάρχουν χώροι καθαροί, με ρεύμα και ίντερνετ.

Φυσικά και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο ΕΚΑΒ. «Συνεργαζόμαστε άψογα και με το προσωπικό του ΕΚΑΒ που φιλοξενείται στο ΚΥ Καλαμπάκας και οφείλω να πω ότι και αυτοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους όποτε χρειαστεί. Είναι ανεξάρτητη υπηρεσία και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να καλούν το 166 για βοήθεια και όχι το Κέντρο Υγείας. Δυστυχώς από τις αρχές του έτους θα έχουμε τρεις λιγότερες επικουρικούς, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους. Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ κάνει προσπάθειες και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουν να μείνουν οι επικουρικοί ή να έλθουν άλλοι για να λυθεί το πρόβλημα. Το ζητούμενο είναι να έχουμε ασθενοφόρο με πλήρωμα σε κάθε βάρδια, και κ. Κοντογώγος κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για αυτό».

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Κελεπούρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και γενικά όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, τονίζοντας ότι πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αυτή την περίοδο συνεχίζεται η ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, και ολοκληρώνεται σύντομα. Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού χώρου με τη βοήθεια της 5ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας και του Δήμου Μετεώρων έχει ανακαινιστεί, ενώ ο κ. Κελεπούρης βρίσκεται σε επαφή με τον Χρήστο Μιχαλάκη και τον Κώστα Αγοραστό για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ακόμη, όπως υποσχέθηκαν. «Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια του Δήμου Μετεώρων, που είναι κοντά μας σε ό,τι χρειαστούμε, διότι δεν έχουμε πόρους», προσθέτει ο κ. Κελεπούρης.

«Οι πολίτες μπορούν να μας εμπιστευτούν, διότι ξέρουμε πολύ καλά τη δουλειά μας και σύμφωνα με τα μέσα που διαθέτουμε όλο το 24ωρο θα εξυπηρετούμε τις ανάγκες τους. Οφείλω να σημειώσω ότι έχουμε καλή συνεργασία και με τους ιδιώτες ιατρούς, την οποία και θέλουμε να συνεχιστεί, και θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν», τονίζει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, και καταλήγει: «Ο βασικός μας ρόλος είναι να αντιμετωπίζουμε πρωτοβάθμιες ανάγκες, και όταν απαιτείται κάτι περισσότερο, να μπορούμε να κατευθύνουμε τον πολίτη σωστά εκεί που πρέπει να πάει. Η ιατρική προχωρά και πρέπει να τρέχουμε για να συμβαδίζουμε με τις εξελίξεις και να μην μένουμε στάσιμοι, αλλά να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ