Τον κώδωνα του κινδύνου για τα λύματα της Κορομηλιάς έκρουσε ο Λευτέρης Δημάσης

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημ. 23:50 Το μείζον θέμα των αστικών λυμάτων του συνοικισμού Κορομηλιάς έθιξε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διάβας, Λευτέρης Δημάσης.

Είπε ότι δεν τηρούνται όσα όριζαν έγγραφα να υπάρχουν στεγανοί βόθροι και να μεταφέρονται τα λύματα με βυτία. Η αυτοψία έδειξε ότι τα λύματα μαζεύονται, δεν επεξεργάζονται και χύνονται στην πλαγιά προς την πηγή της Διάβας, είπε ο κ. Δημάσης, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι του συνοικισμού όταν ζητούν κάτι το ζητούν ως συνοικισμός της Διάβας και όταν υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να τις τηρούν υποστηρίζουν ότι είναι ιδιωτικός οικισμός.

Ο Δήμαρχος προσπάθησε να δείξει ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή, όσο λέει ο κ. Δημάσης και είπε ότι από την Κορομηλιά φεύγει σε μικρή απόσταση και επιφανειακά καθαρό νερό.

«Είχατε υποσχεθεί ότι θα λύστε το πρόβλημα μέσα σε έναν χρόνο, και τώρα λέτε ότι όλα είναι εντάξει. Κινδυνεύει το νερό μας!», είπε ο κ. Δημάσης.

«Κάναμε πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για βιολογικό κόμπακτ, αλλά τους τελευταίους μήνες δεν συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος. Αν εγκριθεί ένα έργο, θα είναι αυτό», είπε ο κ. Αλέκος, «πάντως βλέπω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως φαίνεται και από τα δείγματα νερού από το νερό της Διάβας. Αν δεν προχωρήσει το θέμα με το Πρόγραμμα, η λύση είναι ένας στεγανός βόθρος», είπε ο κ. Αλέκος.

«Υπάρχει και η λύση του επιφανειακού αγωγού», σημείωσε ο κ. Δημάσης. «Αυτή η λύση δεν είναι τόσο φθηνή, όπως υπολογιζόταν», είπε ο Δήμαρχος.

«Θα χάσουμε το νερό, και εύχομαι να μην είναι Δήμαρχος Διαβίτης, όταν θα σκάσει η περιβαλλοντική βόμβα», είπε ο κ. Δημάσης.

«Υποκινείσαι από τον κ. Αβραμόπουλο», είπε στον κ. Δημάση ο κ. Αλέκος.

«Με γνωρίζεις τόσα χρόνια, δεν είναι έτσι», είπε ο κ. Δημάσης, «λυπούμαι πάρα πολύ».

«Δεν αποφασίσατε να το λύσετε το πρόβλημα. Δεν έχετε πολιτική βούληση. Να δεσμευτείτε τώρα για τον στεγανό βόθρο», κατέληξε ο κ. Δημάσης.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με λίγους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, καθώς κατά τη συζήτηση του θέματος οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ