Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για την ιστορία του Μεταξιού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιγίνιον

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 ο Σύλλογος «Αιγίνιον – Κοιτίδα Πολιτισμού» στο ξενοδοχείο Grand Meteora στο Καστράκι.

Η εκδήλωση που είχε τίτλο «Η Ιστορία του Μεταξιού» κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου, που παραβρέθηκε για να την παρακολουθήσει.

Όπως κατέγραψε η ιστοσελίδα tameteora.gr, την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος και δυνητικά υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Τρικάλων Χαρά Ξάνθη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του Συλλόγου “Αιγίνιον” Ελένη Καρούτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο Δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παραγωγό Σηροτροφίας Άννα Καλτσίδου, η οποία αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της παραγωγής του μεταξιού και την καλλιέργεια του μεταξοσκώληκα.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου και ανέλυσε τις προοπτικές που μπορεί να έχει η Σηροτροφία στην Ελλάδα.

Ακολούθως η Γεωπόνος Ελπινίκη Πλησιώτη αναφέρθηκε στον τρόπο εκτροφής του μεταξοσκώληκα, αλλά και στις συνθήκες που πρέπει να υπάρχουν για τη σωστή καλλιέργεια της μουριάς, του δέντρου που είναι απαραίτητο για να τραφεί το έντομο.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Ντίνος Μπάρδας ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει τον παραγωγό, ενώ τέλος η Πολιτισμολόγος Γεωργία Ψύρρα αναφέρθηκε σε σημαντικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για τη σηροτροφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες για την σηροτροφία στα παλιά χρόνια στην Καλαμπάκα έδωσαν οι συνταξιούχοι πλέον έμποροι Σωτήρης Αθανασούλας και Αλκιβιάδης Μουλάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ