Προχωρημένα κόλπα με παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους έφτασαν και στην Καλαμπάκα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Το φαινόμενο των παιδιών που ζητιανεύουν στους δρόμους αλλά και περνώντας από τα καταστήματα της Καλαμπάκας το βλέπουμε σχεδόν καθημερινά και με μεγαλύτερη ένταση την Παρασκευή, ημέρα της λαϊκής αγοράς, αλλά και τις περιόδους μεγάλων γιορτών.

Χθες ημέρα της λαϊκής αγοράς της Καλαμπάκας ένας πολίτης ανέφερε στα tameteora.gr ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην οδό Ευθ. Βλαχάβα, στο κέντρο της λαϊκής. Ένα παιδάκι καθισμένο στην άκρη του δρόμου, είχε απλωμένο το χέρι του και ζητούσε χρήματα από περαστικούς. Μπροστά του, υπήρχε το δοχείο για τα κέρματα και περιείχε μερικά κέρματα του ενός ή των δύο λεπτών. Βρισκόταν εντέχνως τοποθετημένο εκεί που περπατούν οι περαστικοί και πολύ κοντά σε σχάρα απορροής όμβριων υδάτων.

Το κόλπο αυτό παρουσιάζεται κατά κόρον σε μεγαλουπόλεις αλλά ήρθε και στην Καλαμπάκα. Ο σκοπός λοιπόν είναι κάποιος περαστικός κατά λάθος να κλοτσήσει το δοχείο, τα κέρματα να σκορπίσουν στον πεζόδρομο και μερικά να πέσουν στον υπόνομο. Ο ανυποψίαστος περαστικός θα αισθανθεί ενοχή που σκόρπισε τα χρήματα και θα δώσει ένα μεγάλο νόμισμα στο παιδί. Φυσικά και αυτό συνέβη την ώρα που περνούσε ο άνθρωπος που μας ενημέρωσε και φυσικά το παιδί μετά από αυτό έφυγε από το σημείο προφανώς γιατί το κόλπο δεν θα ξανάπιανε αφού το είδαν αρκετοί πολίτες.

Το μάρκετινγκ είναι πολύ προχωρημένο, καθώς προκαλεί και εκμεταλλεύεται την ενοχή. Προφανώς και τα παιδιά δεν επινόησαν τα ίδια το κόλπο. Εκείνοι που τα χρησιμοποιούν τα παιδιά τους δίδαξαν τον τρόπο να αποσπούν περισσότερα χρήματα και έπειτα τα τοποθέτησαν στα πιο προσοδοφόρα σημεία της πόλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ