Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μετεώρων η παράταξη Αβραμόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Επεισοδιακή ήταν η αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος έθεσε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη, το θέμα των αδρανών υλικών (ποσότητες που δόθηκαν και χρήματα που έχει εισπράξει ο δήμος και πού πήγαν τα χρήματα) και τη στασιμότητα των εργασιών στο πάρκο Χρήστου Σινάνη. Επίσης, για το θέμα της αποχέτευσης ομβρίων ρώτησε τι γίνεται με τον εργολάβο που λέει ότι δεν του αποδίδεται ο ΦΠΑ, για το δίκτυο ύδρευσης που καθυστερούν οι συνδέσεις, καθώς και για το αθλητικό κέντρο Καστρακίου. Τέλος, τόνισε ότι η παράταξή του δικαιώνεται με το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων, και την τροπή ποθ πήρε με τον ένα και μοναδικό ενδιαφερόμενο που κατέθεσε εγγυητική επιστολή. Κάνουμε ερωτήσεις, καταθέτουμε αιτήσεις και βλέπουμε έργα να βαλτώνουν, τόνισε.

Για τα δύο τελευταία θέματα ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αλέκος είπε ότι αρμόδια είναι η οικονομική υπηρεσία. Για τα τραπεζοκαθίσματα είπε ο δήμος προχωρά στην οριοθέτηση σε κάθε κατάστημα. Για τα αδρανή υλικά είπε ότι πρώτη φορά μπήκε σειρά στο θέμα, και ο Δήμος εισέπραξε πρόσφατα 108.000 ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2022 από τον ανάδοχο του Ε65. Για το Πάρκο Χρήστου Σινάνη είπε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο έχει ατέλειες και πιέζουμε να παραδοθεί, σημείωσε.

Από την 1η Απριλίου είπε ότι δημιουργήθηκε θέμα με τον ανάδοχο του έργου των ομβρίων για το θέμα του ΦΠΑ, που η ΔΕΥΑΜ δεν μπορεί να πληρώνει, διότι επικαλείται διάταξη σχετικού νόμου. Συζητείται η τροποποίηση της σύμβασης.

Ο κ. Αβραμόπουλος δεν έδειξε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του κ. Αλέκου και άρχισε τη δευτερολογία του.

Ο κ. Αλέκος παρενέβη λέγοντας ότι μετά τη δική του τοποθέτηση, τελειώνει η συζήτηση των ερωτήσεών του.

Τότε, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η παράταξή του αποχωρεί από τη συνεδρίαση για τη φράση του αυτή.

Στη συνέχεια ο Δειυθυντής της ΔΕΥΑΜ Χρήστος Τασίκας αναφέρθηκε στο θέμα της αποχέτευσης ομβρίων και κατέληξε σημειώνοντας ότι αναμένεται το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img