Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων – Οι αποφάσεις

Τελ. ενημ 21.35 Σχεδόν δύο ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων, που διεξήχθη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας.

Μετά από το επεισόδιο με την αποχώρηση της παράταξης του Λευτέρη Αβραμόπουλου (βλ. ΕΔΩ) η συνεδρίαση μπήκε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Τα θέματα που εγκρίθηκαν

1.Σύνδεση του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου με φυσικό αέριο και ορισμός εκπροσώπου για την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

2.-Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2022. Μειοψήφισαν η παράταξη του Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο Αντώνης Τούλας και ο Σωτήρης Παπαχρήστος.

3.-Τροποποίηση τεχνικού Προγράμματος. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4.-Επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

5.-Αίτηση Δήμου Χαράλαμπου περί χορήγησης άδειας κατασκευής ράμπας επί της οδού Σιδηροδρόμου στην Καλαμπάκα. Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, σύμφωνα και με την αρνητική γνωμοδότηση της τοπικής κοινότητας.

6.-Περί παροχής σύμφωνης γνώμης για τη δημιουργία Δανειοθαλάμου –λατομείου αδρανών υλικών σε δημοτική έκταση στην Κ. Οξύνειας ΔΕ Χασίων του Δήμου Μετεώρων. Ο κ. Θώμος είπε ότι ο Δήμος θα ζητήσει κάποια ανταποδοτικά μετά την οριστικοποίηση της σχετικής μελέτης. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δημ. Τσιλίκης είπε ότι η απόφαση του τοπικού συμβουλίου είναι θετική και ότι πιστεύει ότι η εικόνα της εν λόγω περιοχής θα καλυτερεύσει. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της συμπολίτευσης.

7.-Αίτημα Νάτση Ιωάννη περί κατασκευής ράμπας επί της οδού Ηπείρου 7 στην είσοδο του φυσικοθεραπευτηρίου του. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.-Έγκριση εκμίσθωσης σχολικών αγροτεμαχίων της K. Σκεπαρίου στη θέση «ΓΚΟΥΡΚΟΥΛΙΑ» έκτ. 15 στρ. και στη θέση «ΓΚΙΑΤΑΣ» εκτ. 15 στρ. Δημοπρασία με τιμή έναρξης 10 ευρώ το στρέμμα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

9.-Αίτημα της «ΚΑΪΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ Ε.Ε.» για χορήγηση άδειας λειτουργίας Καταστήματος εκμίσθωσης ποδηλατών και μοτοποδηλάτων μέχρι 50cc. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.-Αίτημα Παπαϊωάννου Ευαγγελίας για παραίτηση μίσθωσης αγροτεμαχίου έκτασης 1 στρεμ. που βρίσκεται στη Θεόπετρα στη θέση «Πότοκας». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

11.-Αίτημα Μπαμπάνη Δημητρίου περί απευθείας ανάθεση υλοτομικών εργασιών εμπορικής ξυλείας δημοτικού δάσους Αγναντιάς. Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρσενίου είπε ότι δύο δημοπρασίας απέβησαν άγονες. Θα το πάρει προς 42 ευρώ τον τόνο για 1760 τόνους. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

12.-Αίτημα Ελεύθερου Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Φλαμπουρεσίου Καλαμπάκας περί παραίτησης εκμίσθωσης του δικαιώματος υλοτομίας στις συστάδες 6α και 5 γ του δημοτικού δάσους Κονισκού και του τμήματος 14 του δημοτικού δάσους Αγίας Τριάδας της Κ. Φλαμπουρεσίου. (σχετ. οι 55, 60 & 61/2022 ΑΔΣ). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

13.-Αίτημα του Ορεινού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Μηλιάς Καλαμπάκας περί ανάθεσης υλοτομικών εργασιών στη συστάδα 6α του δημοτικού δάσους Κονισκού για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της Κ. Κονισκού σε καυσόξυλα, έτους 2022. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

14.-Αίτημα του Ορεινού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Μηλιάς Καλαμπάκας περί ανάθεσης υλοτομικών εργασιών εμπορικής ξυλείας στη συστάδα 5γ του δημοτικού δάσους Κονισκού έτους 2022. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

15.-Αίτημα του Ορεινού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Μηλιάς Καλαμπάκας περί ανάθεσης υλοτομικών εργασιών στο τμήμα 14 του δημοτικού δάσους Αγίας Τριάδας του οικισμού Αγίας Τριάδας Κ. Φλαμπουρεσίου έτους 2022. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

16.-Αίτημα Δήμου Ευαγγελίας περί παραχώρησης-εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης 48 στρεμ. στη θέση «ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΙ» της Κ. Θεόπετρας για ίδρυση κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης για εκτροφή μαύρων χοίρων βιολογικής εκτροφής. Ο κ. Αρσενίου είπε ότι ο κ. Δήμος έχει μία σοβαρή επιχείρηση και ότι η απόφαση του τοπικού συμβουλίου είναι αρνητική. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας είπε ότι η απόφαση είναι αρνητική, διότι μπορεί κάποιος κάτοικος του χωριού να χρειαστεί την έκταση. Ο κ. Δήμου είπε ότι οι μαύροι χοίροι είναι το σπανιότερο είδος της μεσογείου. Δεν ζητούμε βοσκότοπο, ζητούμε έκταση για εγκαταστάσεις, είπε και ζήτησε αναβολή του θέματος, τονίζοντας ότι η εν λόγω έκταση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανέναν άλλο λόγο. Ο κ. Παπαμιχαήλ τάχθηκε υπέρ της αναβολής, ενώ οι υπόλοιποι τάχθηκε υπέρ της αρνητικής απόφασης του τοπικού συμβουλίου.

17.Λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση λειτουργίας εμποροπανήγυρης 2022-Κανονισμός αυτής. Θα δίνεται έκπτωση 20% για κατοίκους της Καλαμπάκας και ΑμΕΑ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μείωση στις τιμές πρότεινε ο κ. Τούλας και συμφώνησε μαζί του και ο κ. Παπαχρήστος.

18.Λήψη απόφασης για εκλογή υδρονομέων. Ο κ, Θεοχάρης είπε ότι είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα θέσεις, αλλά ο Δήμος δεν εισπράττει χρήματα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

19.-Περί αιτήματος Καραμήτρου Αντώνιου για παραχώρηση-εκμίσθωση δημοτικής έκτασης 500 ευρώ στη θέση «ΡIΝΓΚΟ» της Κ. Κορυδαλλού. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

30.-Αίτημα Χούτου Γεωργίου περί παραχώρησης-εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης για χρήση σταυλικών εγκαταστάσεων στη θέση «ΖΑΡΑ» της Κ. Βασιλικής. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

20.-Αίτημα πολιτιστικού Συλλόγου Βλαχαβιωτών «Η ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ» για οικονομική ενίσχυση για τη διοργάνωση του Ανταμώματος των απανταχού Βλαχαβιωτών. Ο Σύλλογος ζητά το δημοτικό στάδιο και 3.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος πρότεινε το ποσό των 1000 ευρώ, ενώ ο κ. Παπαμιχαήλ πρότεινε να λάβει ο Σύλλογος 3.000 ευρώ και ο κ. Τούλας να δοθεί το ποσό των 1500 ευρώ που εγκρίθηκε στην τροποποίηση νωρίτερα στην οικονομική επιτροπή. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ποσό των 1000 ευρώ.

21.-Αίτημα πολιτιστικού συλλόγου «ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ» για παραχώρηση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημοτικό στάδιο «ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ» για την πραγματοποίηση εκδήλωσης πολιτιστικού χαρακτήρα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

22.-Αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης για οικονομική ενίσχυση για την Αναρριχητική Συνάντηση. Εγκρίθηκε ομόφωνα το ποσό των 2000 ευρώ.

23.-Λήψη απόφασης για διάθεση θέσεων μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος –Τάξη Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ για το σχ. Έτος 2022-2023. Αφορά σε 9 θέσεις για 9 μήνες. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

26.-Κατανομή πίστωσης για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Ποσό 42.000 ευρώ (60%) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 28.000 ευρώ (40%) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

27.Νέος χώρος για τη μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου. Αναζητείται νέος χώρος, και πιθανότατα θα είναι στην οδό Χατζηπέτρου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

25.-Σύνδεση των λογαριασμών ειδικού σκοπού παγίας προκαταβολής με τις αντίστοιχες Κοινότητες του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

28.-Τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Α΄τριμήνου 2022. Έσοδα 4,6 το 2021 και 3,8 το 2022, ενώ έξοδα 2,8 εκ. το 2021 και 2,4 το 2022. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Παπαμιχαήλ στάθηκε στην αρνητική διαφορά απαιτήσεων κατά 1,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, που φέτος αυξήθηκε η διαφορά κατά 500 χιλιάδες ακόμη, φτάνοντας τα 2 εκατ. ευρώ. Να δούμε σοβαρά τη μείωση των δαπανών, τόνισε ο κ. Παπαμιχαήλ. Μειοψήφισαν και οι κ.κ. Τούλας και Θεοχάρης. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

29.-Χαρακτηρισμός κωδικού αριθμού εξόδων στον πρ/σμό οικ. έτους 2022 ως δεκτικού εκδόσεως ενταλμάτων προπληρωμής. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ-ΟΤΑ-ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε» μετά από πρόταση του Δημάρχου, λόγω της απουσίας της Προέδρου της εταρείας, Ευαγγελίας Μπαντέκα, η οποία αποχώρησε στην αρχή της συνεδρίασης μαζί με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. ΟΙ κ.κ. Παπαμιχαήλ και Χαντζιάρας ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ