Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων – Οι αποφάσεις

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

-Η Αποδοχή 2ης τροποποίησης για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Το πρακτικό Ι της επιτροπής για τη δημοπρασία αποκομμιδής απορριμμάτων στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες του Δήμου Μετεώρων. Υποβλήθηκαν τέσσερις προσφορές, εκ των οποίων μόνο η εταιρεία Στυλιανός Τσιλίκςη και Κωνσταντίνος Τσιλίκης Ο.Ε. κατέθεσε εγγυητική επιστολή.

Από την Αντιπολίτευση όλοι τάχθηκαν κατά της έγκρισης του πρακτικού, το οποίο εγκρίθηκε παρά την ισοψηφία (4-4, ο Δ. Κόττης δεν είχε έρθει ακόμη στη συνεδρίαση), λόγω της ισχύος της ψήφου του Προέδρου και Δημάρχου Θεόδωρου Αλέκου. Η αντιπολίτευση εξέφρασε επιφυλάξεις για τη μη κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών από τους τρεις ενδιαφερόμενους, ενώ ο κ. Τούλας πρότεινε να κριθεί άγονη η δημοπρασία και να γίνει προγραμματική σύμβαση με την ΠΑΔΥΘ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που εγκρίθηκαν:

1. Αποδοχή πίστωσης Β΄ Κατανομής από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους 2022 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

2. Αποδοχή πίστωσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους – Συμπληρωματική απόφαση μηνός Απριλίου έτους 2022 προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους ή/και την υλοποίηση έργων και επενδυτικών τους δραστηριοτήτων. Εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο κ. Αλέκος ενημέρωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει θα δοθεί μία μηνιαία ΚΑΠ έξτρα στους Δήμους.

3. Αποδοχή πίστωσης στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού της Χώρας» με Κωδικό ΟΠΣ 5168277 στο “ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025”. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2022. Το σκέλος των εσόδων εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ αυτό των εξόδων καταψηφίστηκε εν μέρει από την Αντιπολίτευση.

5. Όροι διακήρυξης για εκμίσθωση σχολικού αγροτεμαχίου της Κ. Σκεπαρίου στη θέση «ΓΚΟΥΡΚΟΥΛΙΑ» έκτ. 15 στρ. Δημοπρασία με 10 ευρώ το στρέμμα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6. Όροι διακήρυξης για εκμίσθωση σχολικού αγροτεμαχίου της Κ. Σκεπαρίου στη θέση «ΓΚΙΑΤΑΣ» εκτ. 15 στρ. Δημοπρασία με 10 ευρώ το στρέμμα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

7. Απαλλαγή υπολόγου ενταλμάτων προπληρωμής και έγκριση απόδοσης λογαριασμού. Δύο νέες παροχές ρεύματος. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

8. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης υλοποίησης προϋπολογισμού Α΄τριμήνου 2022. Καταψήφισε η Αντιπολίτευση.

9. Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνες ανταμώματος των Χασιωτών. Θα γίνει την Κυριακή 5 Ιουνίου. Ποσό 1300 ευρώ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

10. Άσκηση ή μη του ένδικου βοηθήματος κατά της υπ΄ αριθμ. 5/2022 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας, η οποία εξεδόθη κατόπιν αιτήσεως της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας με την επωνυμία «ENERES HELLAS CPM ΙΚΕ» κατά του Δήμου Μετεώρων. Ποσό 6.000 ευρώ θα πληρωθεί με διαταγή πληρωμής. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψήφησε η Αντιπολίτευση..

11. Αποδοχή δωρεάς οικοπέδου 300 μ. με οικία 100 τ.μ. και αποθήκη 15 τ.μ. στην Κοινότητα Μεγάλη Κερασιά του Δήμου Μετεώρων από τον Θανάση Αγγέλη. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

12. Περί διαγραφής βεβαιωμένων οφειλών. Πέντε περιπτώσεις. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img