Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στις 6 Αυγούστου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, κατά την οποία ο Κύριος, αφού πρώτα μίλησε στους μαθητές του για τον θάνατο, τα πάθη και τη σταυρική Του θυσία, πήρε τρεις από αυτούς, ανέβηκε στο Όρος Θαβώρ κι εκεί «μετεμορφώθη ἔμπροσθεν αὐτῶν και ἔλαμψε το πρόσωπο αὐτοῦ ὡς ὁ ἥλιος, τα δε ἠμάτια τοῦ αὐτοῦ ἐγένετο λευκά ὡς τό φῶς». Με τον τρόπο αυτό σφράγισε το μυστήριο της αιωνιότητας κι έδωσε μία πρόγευση απ’ αυτό που υπάρχει πέρα από τη φυσική πραγματικότητα.

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μετεώρων (Μεγάλου Μετεώρου).

Πολλοί ήταν οι πιστοί που παραβρέθηκαν και φέτος. Από πολύ νωρίς το απόγευμα μικροί μεγάλοι και παιδιά, ανέβηκαν στη Μονή για να προσευχηθούν αλλά και για να γαληνέψουν από τα καθημερινά προβλήματα.

Χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πηλουσίου κυρίου Νήφωνα από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και του ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου τελέστηκε ο εσπερινός και ακολούθησε αρτοκλασία.

Αύριο, την κυριώνυμον ημέραν της Εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως, Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώραν 4:00 π.μ. έως 10:30 π.μ. θα ψαλλεί Μεσονυκτικό, Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ