Πόσο μπροστά βλέπουμε στην Καλαμπάκα αναφορικά με τα έργα υποδομής;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ίσως αρκετές φορές να χαρακτηριζόμαστε και «γραφικοί», όταν αναφερόμαστε ξανά και ξανά σε κάποια θέματα. Όμως, είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι ακόμη και για εμάς δεν είναι και τόσο ευχάριστο, όταν αναφερόμαστε συνέχεια σε κάτι, το οποίο ίσως σε κάποια άλλη χώρα να γινόταν κατανοητό εξ αρχής και ευχάριστα αποδεκτό από οποιονδήποτε φορέα.

Είχαμε αναφερθεί πρόσφατα στα «ράβε-ξήλωνε» στην πόλη και είχαμε καλέσει να υπάρξει συνεργασία της ανάδοχης εταιρείας που έχει αναλάβει την αποκατάσταση των πεζοδρομίων της οδού Ιωαννίνων με την εταιρεία φυσικού αερίου, για να γίνουν οι υποδοχές του δικτύου και να μην ξηλωθεί στο μέλλον ξανά το πεζοδρόμιο, κάτι που μάλλον δεν εισακούστηκε.

Πρόβλεψη θα μπορούσε να γίνει και με το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, καθώς στην οδό Ιωαννίνων υπάρχουν πολλές κολόνες, που θα μπορούσαν να εκλείψουν.

Βέβαια, για κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπάρχει προετοιμασία από την πρώτη στιγμή που είχε δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης των πεζοδρομίων, κάτι που «φυσικά» δεν έγινε.

Έτσι, θα έχουμε μεν πεζοδρόμια ανακατασκευασμένα, αλλά σε αυτά πάλι δεν θα μπορεί να κινηθούν απρόσκοπτα πεζοί, ΑμΕΑ, και γονείς με παιδικά καροτσάκια.

Πρόκειται για αβλεψία που δυστυχώς αποδεικνύει ότι γενικά για πολλά θέματα λειτουργούμε κοντόφθαλμα και χωρίς να σκεφτόμαστε τις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Και φυσικά δεν είναι μόνο το φυσικό αέριο, αφού κάποτε ο ΟΤΕ θα χρειαστεί να σκάψει τα πεζοδρόμια για να περάσει δίκτυο ταχύτερων υποδομών (καλώδια) για το ίντερνετ κ.λπ.

Όλα αυτά πρέπει να προβλέπονται πλέον σε τέτοια έργα από τις τεχνικές υπηρεσίες και οι Δήμαρχοι να αναλαμβάνουν τις πολιτικές παρεμβάσεις για την επίσπευση των διαδικαστικών (με δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.).

Το θέμα της υπογείωσης των καλωδίων το είχαμε θίξει και στο παρελθόν, όταν ο αείμνηστος Γιώργος Δήμου, ως Προϊστάμενος του τοπικού πρακτορείου ΔΕΗ, μας είχε ενημερώσει ότι μετά από την προσπάθεια που είχε κάνει είχαν υπογειωθεί κάποια δίκτυα, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα τότε για περισσότερα.

Κάποια θέματα που επισημαίνουμε, πολλές φορές και με παρακινήσεις δημοτών, εφόσον κρίνονται σωστά, καλό είναι να σημειώνονται, για να αποφεύγονται οι επαναλήψεις λαθών του παρελθόντος.

Ο δικός μας άχαρος ρόλος είναι να τα επισημαίνουμε, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε από μεράκι και αγάπη για την πόλη μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ