Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μετεώρων: Επιστροφή στις φυσικές παρουσίες σε υψηλούς τόνους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Μετά από δύο μήνες με συνεδριάσεις δια περιφοράς, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία των μελών της η 13η συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων για το τρέχον έτος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, τηρήθηκαν εύλογες αποστάσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής στη συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε με σχόλια επί των αποφάσεων που λήφθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν δια περιφοράς, όπως προβλέπεται.

Οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα σε κάποια σημεία της συνεδρίασης, ενώ κάποια από τα θέματά της ήταν εξόχως νομικής και οικονομικής φύσεως… και απαιτούσαν και τις ανάλογες γνώσεις.

Η συνεδρίαση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και άνοιξε με τον Δήμαρχο Μετεώρων και Πρόεδρο της Επιτροπής να τονίζει ότι περάσαμε όλοι μας μία δύσκολη περίοδο και ότι ως δήμος και ως νομός δεν είχαμε κρούσματα της πανδημίας και γενικά τα πήγαμε καλά.

Επί των αποφάσεων που ελήφθησαν στις 8 δια περιφοράς συνεδριάσεις της Επιτροπής ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Σινάνης επικεντρώθηκε σε απόφαση που αφορούσε τα κονδύλια για τον κορονοϊό, λέγοντας ότι αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 6.000 ευρώ που μετά έγινε 16.000 ευρώ.

Ο κ. Αλέκος διευκρίνισε ότι αφορούσε στις προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού που από δίμηνες έγιναν τελικά τετράμηνες, και ακολούθησαν έντονες αντιπαραθέσεις.

Ο κ. Σινάνης ζήτησε επίσης να γίνεται καταγραφή και των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, μια που έχει αυξημένες αρμοδιότητες και μπορεί να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις, κάτι για το οποίο ο κ. Αλέκος είπε ότι μπορεί να γίνεται.

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαμιχαήλ αναφέρθηκε στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων σε κάποιες δημοτικές ενότητες, λέγοντας ότι οι διαγωνισμοί έπρεπε να επαναληφθούν, λόγω της συμμετοχής ενός μόνο διεκδικητή και του μικρού ποσοστού έκπτωσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν επίσης και κατά τη συζήτηση των τριμηνιαίων οικονομικών εκθέσεων, όπου σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των κ.κ. Αλέκου και Παπαμιχαήλ.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα:

– Η αίτηση Κούτη Ε. – Κρουστάλλης Κ. Ο.Ε. για 2η παράτασης Προμήθειας μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού Δ. Καλαμπάκας και συγκεκριμένα «Προμήθεια γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ)» μέχρι 18/9/2020.

-Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας (αρχικής και επαναληπτικής) για την εκμίσθωση αγροτεμαχίου στη θέση «Καμάρα και Κλήμα» στον οικισμό Αγίας Παρασκευής της Κοινότητας Καλαμπάκας.

-Η τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Δ΄ Τριμήνου 2019.

-Έγκριση πρακτικού Ι αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών της επιτροπής διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη προστασίας και διαχείρισης δημοτικού δάσους Βλαχάβας Κοιν. Βλαχάβας περιόδου 2017-2026 του Δήμου Μετεώρων».

-Έγκριση πρακτικού Ι αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών της επιτροπής διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη προστασίας και διαχείρισης δημοτικού δάσους Σκεπαρίου Κοιν. Σκεπαρίου περιόδου 2017-2026 του Δήμου Μετεώρων».

-Έγκριση πρακτικού Ι αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών της επιτροπής διαγωνισμού και ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη προστασίας και διαχείρισης δημοτικού δάσους Διάβας Κοιν. Διάβας περιόδου 2017-2026 του Δήμου Μετεώρων».

-Έγκριση πρακτικού Ι αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών της επιτροπής διαγωνισμού και ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη προστασίας και διαχείρισης δημοτικού δάσους Καστρακίου Κοιν. Καστρακίου περιόδου 2017-2026 του Δήμου Μετεώρων».

-Έγκριση πρακτικού Ι αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών της επιτροπής διαγωνισμού και ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη προστασίας και διαχείρισης δημοτικού δάσους Αγναντιάς Κοιν. Αγναντιάς περιόδου 2017-2026 του Δήμου Μετεώρων».

-Έγκριση πρακτικού Ι αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών της επιτροπής διαγωνισμού και ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη προστασίας και διαχείρισης δημοτικού δάσους Οξύνειας Κοιν. Οξύνειας περιόδου 2017-2026 του Δήμου Μετεώρων».

-Νομική αντιμετώπιση της υπ΄15363/2019 αίτησης πληρωμής επιδικασθέντων ποσών που αφορούν την υπ΄ αρ. Α570/2017 Απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρικάλων (να πληρωθούν).

-Έγκριση τευχών δημοπράτησης και καθορισμός όρων του διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων του Δήμου Μετεώρων για τα έτη 2020-2021.

-Έγκριση πρακτικών άγονης επαναληπτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Ανθούσα του Δήμου Μετεώρων
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν:

-Η αποδοχή της εισήγησης της Επιτροπής Δημοπρασίας που κήρυττε έκπτωτο τον προσωρινό ανάδοχο για την εκτέλεση της υπηρεσίας «Αποκομιδή απορριμμάτων της Δ.Ε. Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων» Νίκο Παπαχρήστο. Διαφώνησε ο κ. Παπαμιχαήλ.

-Η τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Α΄ Τριμήνου 2020.

Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση (Πέμπτη, ώρα 7.00 μ.μ.), για να ζητηθεί η γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του Δήμου, η λήψη αποφάσεων για

-Έγκριση πρακτικού ΙΙΙ διαγωνισμού «Προμήθεια καυσίμων, οικ. έτους 2020 – 2021»

-Απευθείας ανάθεση καυσίμων.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα:

– Το άνοιγμα των προσφορών για τη δημοπρασία που αφορούσε στην αποχέτευση ομβρίων του νέου σχεδίου σε νέα ημερομηνία.

– Η δημοπράτηση για την υλοτομία καυσόξυλων ατομικών αναγκών του Κονισκού (μειοδότης Κόκκας Θωμάς με τιμή 42,90 / τόνο)

– Ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου Καστανιάς» που αφορούσε στην αλλαγή του ΦΠΑ από 23 στο 24%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ