Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ «Χριστουγεννιάτικη Μαγεία των Μετεώρων»: Το σχέδιο της δημοτικής Αρχής για τις φετινές...

«Χριστουγεννιάτικη Μαγεία των Μετεώρων»: Το σχέδιο της δημοτικής Αρχής για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις

-

Τις βάσεις, για να καταστεί η πόλη της Καλαμπάκας ακόμη μεγαλύτερος πόλος έλξης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αισιοδοξούν να θέσουν από φέτος η δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργος Θώμος.

Παρόλο που ο κ. Θώμος ανέλαβε την ευθύνη του τομέα του Πολιτισμού μόλις πριν από δύο μήνες με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, έχει ήδη καταλήξει στον σχεδιασμό των δράσεων που θα υλοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 8 Δεκεμβρίου 2019 έως 6 Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο της «Χριστουγεννιάτικης Μαγείας των Μετεώρων».

Αυτός θα είναι ο τίτλος των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εορταστική περίοδο, όπως αποκάλυψε στα «Μετέωρα» ο κ. Θώμος, σε σχετική συνέντευξη που μας παραχώρησε την Πέμπτη.

 

Φάτνη σε σπηλιά

Για πρώτη φορά φέτος θα κατασκευαστεί φάτνη σε σπηλιά των Μετεώρων στο δυτικό άκρο τους, στον βράχο «Αμπάρια».

Πρόκειται για μία τεράστια σπηλιά, όπου θα τοποθετηθούν φιγούρες της Παναγίας, του Χριστού, των μάγων κ.λπ., ενώ ένα τεράστιο άστρο θα δεσπόζει από πάνω της. Φυσικά, θα φωταγωγηθεί ανάλογα, για να είναι ορατή τη νύχτα και να αποτελεί ατραξιόν για τους επισκέπτες.

Βέβαια, η φάτνη αυτή δεν θα είναι προσβάσιμη, για να μπορεί να τη δει κάποιος από πολύ κοντά, ωστόσο θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να αποτελέσει κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Η φάτνη επιλέχθηκε να γίνει σε αυτή την τοποθεσία, για να συνδυαστεί με το Κέντρο Ψηφιακής Απεικόνισης, και να αποτελέσουν μαζί ένα από τα τρία σημεία αναφοράς της πόλης κατά τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Πιθανότατα στον χώρο πίσω από το Κέντρο Ψηφιακής Απεικόνισης θα τοποθετηθεί κι ένα χριστουγεννιάτικο σπιτάκι.

Ιδιαίτερη έκπληξη θα αποτελέσει η κατάβαση δύο αναρριχητών – «Αγιο-Βασίληδων» από τον βράχο όπου θα στηθεί η φάτνη, οι οποίοι και θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά δημοτών και επισκεπτών.

Επίσης, σε πέντε επιλεγμένα σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν φιγούρες τσοπάνηδων, που θα δείχνουν το σημείο όπου θα είναι στημένη η φάτνη!

 

O Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργος Θώμος

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των σχολείων

«Σκοπός μας είναι βγάλουμε από τα σπίτια τους κατά τη φετινή εορταστική περίοδο τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να βιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα», τονίζει ο κ. Θώμος, σχετικά με μία ακόμη καινοτομία που θα εφαρμοστεί φέτος.

Στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, το δεύτερο γιορτινό σημείο αναφοράς, θα στηθούν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα, που θα περιμένουν τους μαθητές των σχολικών μονάδων της πόλης μας για να τα στολίσουν, όπως εκείνοι θέλουν.

Μάλιστα, το καλύτερο δέντρο θα βραβευτεί, και σίγουρα αυτό το θεματικό πάρκο αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

 

Το χριστουγεννιάτικο χωριό

Όπως έγινε γνωστό από την ημέρα που στήθηκε το πρώτο σπιτάκι στο ύψος της Πλατείας Δημουλά από την οδό Τρικάλων, ολόκληρη η πλατεία αυτή θα φιλοξενήσει το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» της φετινής εορταστικής περιόδου.

Το «χωριό», το τρίτο και κεντρικότερο γιορτινό σημείο αναφοράς, θα έχει δύο εισόδους, μία από την οδό Πίνδου και μία από την οδό Τρικάλων, για να είναι καλύτερα οριοθετημένο.

Στον χώρο αυτό θα αναπτυχθούν 15 περίπου ξύλινα «σπίτια» με τοπικά προϊόντα και άλλα εκθέματα επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Στο «χωριό» θα γίνει και η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων από όνομα – έκπληξη. Το υπαίθριο θεατράκι που βρίσκεται στην είσοδο των Γυμνασίων θα σκεπαστεί και θα φιλοξενήσει διάφορες εκδηλώσεις από συλλόγους, τη φιλαρμονική του Δήμου, χορωδίες, καλικαντζάρους κ.ά.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα σκεπαστούν με χώμα τα δύο ανενεργά σιντριβάνια της πλατείας και θα φυτευτεί σε αυτά γκαζόν, κάτι που θα συμβάλλει γενικά στην αισθητική αναβάθμισή της.

Βέβαια, στην επιτυχία του «χωριού» θα συμβάλλουν τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς πρέπει να δείξουν την ανάλογη κατανόηση και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους για το διάστημα του ενός μήνα σε σημεία που θα δημιουργούν
προβλήματα.

 

Αρωγή από τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο κ. Θώμος έχει κάνει ήδη τις πρώτες συζητήσεις με τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, ζητώντας την αρωγή των εμπόρων στη φετινή προσπάθεια.

Υπό συζήτηση είναι ο κατάλληλος εξωτερικός στολισμός κάθε καταστήματος, ενδεχομένως με ένα χριστουγεννιάτικο δενδράκι μπροστά από τις εισόδους.

Πάντως, έχουν ήδη προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν με πρωτοβουλία των εμπόρων στις 20 και 27 Δεκεμβρίου, μία στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (επανάληψη της περσινής επιτυχημένης «Νύχτας των ευχών») και μία στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

 

Από τα μέσα Νοεμβρίου ο στολισμός

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, ο στολισμός της πόλης θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την παραμονή της επίσημης έναρξης της «Χριστουγεννιάτικης Μαγείας των Μετεώρων».

Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο αισθητικό αποτέλεσμα κάθε παρέμβασης με στόχο να είναι διάχυτη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μια γιορτινή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Για τα τρία σημεία αναφοράς της φετινής εορταστικής περιόδου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και διάφορα άλλα στοιχεία ο Δήμος μας θα εκδώσει φυλλάδια που θα γνωστοποιηθούν μέσω των ΜΜΕ και θα διανεμηθούν σε ντόπιους και επισκέπτες μέσω των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων.

 

«Να θέσουμε τις βάσεις»

«Γνωρίζουμε ότι από πολύ νωρίς καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών ετών, που τρέφουν οι δημότες μας, για κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό, κάτι αξιόλογο, και προπάντων κάτι πολύ γιορτινό που θα βγάλει πρώτα τους ίδιους έξω από τα σπίτια τους και κατ’ επέκταση θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Φέτος θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις και να ξεκινήσουμε μία νέα προσπάθεια που θα εξελίσσουμε χρόνο με τον χρόνο, με στόχο να καταστεί η Καλαμπάκα ακόμη μεγαλύτερος πόλος έλξης κατά τη χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο», κατέληξε ο κ. Θώμος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Νέο κουρείο στην Καλαμπάκα από τον Ευριπίδη Κωστόπουλο

Ο Ευριπίδης Ηλ. Κωστόπουλος δημιούργησε έναν όμορφο χώρο στην οδό Ευθ. Βλαχάβα 11, όπου δραστηριοποιείται με όρεξη και μεράκι. Το ‘Old School BARBERSHOP’ σας περιμένει… OLD SCHOOL BARBERSHOP Ευριπίδης Κωστόπουλος Ευθ. Βλαχάβα 11, Καλαμπάκα Τηλ. 6980 177 860