«ΦιλόΔημος Ι»: Εντάχθηκε το έργο “Αποχέτευση ομβρίων επέκτασης πόλης Καλαμπάκας” με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Νέες εντάξεις 35 έργων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι», συνολικού προϋπολογισμού 113.004.107,03 ευρώ εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Οι νέες εντάξεις αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

Όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Εσωτερικών, το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» δεν είναι αφηρημένα νούμερα, αλλά εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η μεγάλη επιτυχία του δεν αποτυπώνεται μόνο στο ύψος των κονδυλίων, που ήδη ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, αλλά και στο γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις δίνονται στους ΟΤΑ με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα βασικών υποδομών, τα οποία τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Μεταξύ άλλων είναι και τα ακόλουθα έργα της κατηγορίας που συμπεριλαμβάνει και έργο στον Δήμο Μετεώρων, που αφορά στην περιοχή της τελευταίας επέκτασης της Καλαμπάκας.

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές»
α/α Κύριος του Έργου Τίτλος Πρότασης Ποσό Χρηματοδότησης
1 Δήμος Σερβιών-Βελβεντού Αντιπλημμυρική προστασία της βόρειας ζώνης οικισμού Σερβιών 2.317.475,00 €
2 ΔΕΥΑ Μετεώρων Αποχέτευση ομβρίων επέκτασης πόλης Καλαμπάκας Δήμου Μετεώρων 2.500.000,00 €
3 ΔΕΥΑ Μεσσήνης Συμπληρωματικά έργα συλλογής και διάθεσης των ομβρίων υδάτων στην Δ.Κ. Μεσσήνης 2.008.064,52 €
ΣΥΝΟΛΟ 6.825.539,52 €

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ