Αναρτήθηκε πανό “Μετέωρα για όλους” στον βράχο του Αϊ-Γιώργη του Μανδηλά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προτίθενται να αντιδράσουν οι αντιτιθέμενοι στις νέες απαγορεύσεις δραστηριοτήτων που προωθούνται με Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον ιερό χώρο των Μετεώρων.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από σήμερα με την ανάρτηση πανό στον Αϊ -Γιώργη τον Μανδηλά και αναμένεται να κλιμακωθούν αύριο και μεθαύριο, όπως έχει αποφασιστεί στην πρόσφατη συνάντηση των αντιτιθεμένων στις απαγορεύσεις. Το πανό έγραφε “Μετέωρα για όλους”.

Εκτός από το πανό που αναρτήθηκε στους παραβρισκόμενους μοιράστηκε και μια έγγραφη διαμαρτυρία που φέρει την υπογραφή της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”.

Η διαμαρτυρία είναι η ακόλουθη:

“Το έθιμο της ανάβασης των μαντηλιών στον Άγιο Γεώργιο είναι ένα σημαντικό γεγονός της κοινωνικής ζωής του τόπου, που συνδέει στενά την πίστη με την αναρριχητική δράση των ντόπιων νέων εδώ και 200 χρόνια. Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις, το προεδρικό διάταγμα για τη “θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του Ιερού χώρου των Μετεώρων” ρητά και ξεκάθαρα απαγορεύει την προσέγγιση σε σκήτες και την αναρρίχηση επί των βράχων, μεταξύ των οποίων είναι και ο βράχος του Αγίου Πνεύματος που βρίσκεται η σκήτη του Αγ. Γεωργίου. Η δράση λοιπόν των ντόπιων αναρριχητών που στηρίζουν το έθιμο σύντομα θα θεωρείται παράνομη.
Το γεγονός αυτό είναι ένα μικρό μέρος καθώς μια σειρά από απαγορεύσεις και αυθαίρετες ρυθμίσεις θα επηρεάσουν βαθιά και ανεπανόρθωτα την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
– “Αρπαγές” δημόσιας γης (Βλαχάβα, Αύρα, Κρανία Ασπροποτάμου)
– ποινικές διώξεις συμπολιτών μας, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό
– αναστολή και ποινικοποίηση προσωπικών ελευθεριών,
συμβαίνουν επαναλαμβανόμενα και ερήμην της τοπικής κοινωνίας καθώς για 22 χρόνια καθεστωτικής ομηρίας τα ζητήματα αυτά δε συζητούνται δημόσια και δεν συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν οι δημότες.
Η διεκδίκηση του δημοσίου χώρου, η διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης και της επαγγελματικής δραστηριότητας, η περιφρούρηση της δημοτικής περιουσίας, η διασφάλιση ατομικών ελευθεριών και γενικά.το δημόσιο συμφέρον είναι αναμφισβήτητα δικαιώματα των πολιτών σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα.
Καλούμε τους πολίτες να ενημερωθούν και να αντιδράσουν, να αντισταθούν στο σκοταδισμό που επιβάλλεται και να κινηθούν ελεύθερα σε ένα κοινό μέτωπο που θα βοηθά την ανάπτυξη που τόπου, οικονομική και τουριστική και να μη δεχτούν την υπονόμευση του μέλλοντος του τόπου.

Πρωτοβουλία πολιτών”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ