Για το Αλτσχάιμερ και την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία μίλησε στο ΚΑΠΗ ο Χρ. Λιάπης

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα ανέπτυξε κατά την ομιλία του στο ΚΑΠΗ Καλαμπάκας ο συντοπίτης μας ιατρός ψυχίατρος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρίστος Λιάπης.

Το πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τα μέλη του ΚΑΠΗ Καλαμπάκας είχε τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση νόσου Alzheimer και κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία».

 

Ποιός είναι ο Χρίστος Λιάπης

Ο Δρ. Χρίστος Χ. Λιάπης ΜD, MSc, PhD, αποφοίτησε το 2003 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε το Αγροτικό του στα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην ομαδική ψυχοθεραπεία στο Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού, Veteran Affairs Hospital στο Ann Arbor του Michigan.

Είναι κάτοχος και δευτέρου Μεταπτυχιακού Διπλώματος, στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετείχε στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική. Εκπαιδεύτηκε στην Α΄ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών και ειδικεύτηκε περαιτέρω στις Συναισθηματικές Διαταραχές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.

Εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς ” Άγιοι Ανάργυροι” και προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Συντονιστής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχαναλυτικού και γνωσιακού προσανατολισμού ψυχοθεραπείες και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει πολλές συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά Ψυχιατρικά και Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων του σε περιοδικά και βιβλία του κλάδου του. Διηγήματα, δοκίμια και ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Παράλληλα με το κλινικό και ερευνητικό του έργο αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και εμφανίζεται στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και ο ίδιος, είναι εγγονός του Ήρωα Του Ελληνοαλβανικού Έπους, Εφέδρου Υπολοχαγού Δημητρίου Ζιώγα, το όνομα του οποίου φέρει τιμητικώς το Στρατόπεδο της Καλαμπάκας και γιος του αποστράτου Αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Χρυσοστόμου Λιάπη και της Φρειδερίκης Λιάπη-Ζιώγα.

 

kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_01 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_04 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_05 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_06 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_08 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_10 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_12 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_14 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_15 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_20 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_22 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_23 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_24 kaph_xr_liaphs_alzheimer_21-11-16_27

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ