Με ποιες μορφές καρκίνου συνδέεται η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σχεδόν εννέα στους δέκα ανθρώπους δεν γνωρίζουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με 7 διαφορετικές μορφές καρκίνου, αποκαλύπτει μια νέα βρετανική έρευνα.
Αν και η έρευνα διεξήχθη στην Αγγλία, τα ευρήματα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ μπορούν ενδεχομένως να θεωρηθούν ενδεικτικά για την ελλιπή πληροφόρηση του γενικού πληθυσμού και σε άλλες χώρες.

Όταν οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν ποιες ασθένειες πιστεύουν ότι συνδέονται άμεσα με την κατανάλωση αλκοόλ, ποσοστό μόλις 13% εξ αυτών ανέφεραν τον καρκίνο.
Οι περισσότεροι γνωρίζουν κυρίως ότι το αλκοόλ συνδέεται με τον καρκίνο στο συκώτι, ωστόσο ο ρόλος του στην εμφάνιση άλλων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, δεν έχει τονιστεί αρκετά.
Σύμφωνα με το βρετανικό οργανισμό Cancer Research UK, η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ θεωρείται παράγοντας κινδύνου για τουλάχιστον επτά μορφές καρκίνου.
1. καρκίνος στόματος
2. καρκίνος φάρυγγα
3. καρκίνος οισοφάγου
4. καρκίνος λάρυγγα
5. καρκίνος μαστού
6. καρκίνος εντέρου
7. καρκίνος ήπατος
Οι ειδικοί εκτιμούν βέβαια ότι το αλκοόλ επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό και με διαφορετικό τρόπο την ανάπτυξη του καρκινικού όγκου σε καθεμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις.
Η επικεφαλής της νέας έρευνας, Δρ Πένι Μπάιξ, επισημαίνει πως τα ευρήματα της ομάδας αποδεικνύουν πως η ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ παραμένει «ανησυχητικά ελλιπής».
onmed.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ