Φρέσκα vs αποξηραμένα φρούτα: Ποια είναι πιο θρεπτικά;

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που μπορούμε να πάρουμε παντού μαζί μας ή να τα φυλάμε σε ένα συρτάρι του γραφείου μας για ώρα ανάγκης. Συγκρίνονται όμως με τα φρέσκα και είναι καλή επιλογή στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής;

Τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι λιγότερο ωφέλιμα για την υγεία μας από τα φρέσκα φρούτα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Ειδικότερα, Αμερικανοί επιστήμονες συμπέραναν πως οι άνθρωποι που έτρωγαν αποξηραμένα φρούτα ήταν γενικά πιο υγιείς από εκείνους που δεν έτρωγαν. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Academy of Nutrition and Dietetics».

Η έρευνα
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 25.590 συμμετέχοντες στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής. Η μελέτη διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2007 έως και 2016.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες παρείχαν πληροφορίες για όλα τα τρόφιμα που κατανάλωναν κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων των αποξηραμένων φρούτων.

Συμπεράσματα
Μετά από ανάλυση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν αποξηραμένα φρούτα είχαν καλύτερη υγεία σε σχέση με τους υπόλοιπους, ειδικά όσον αφορά τον δείκτη μάζας σώματος, την περιφέρεια της μέσης και τη συστολική αρτηριακή πίεση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αποξηραμένα φρούτα κατανάλωναν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και πολυακόρεστα λίπη.

Τέλος, από την έρευνα επισημαίνεται, όμως πως όσοι καταναλώνουν αποξηραμένα φρούτα καταναλώνουν και περισσότερες θερμίδες, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για την υπερβολική κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων, ειδικά εκείνων που περιέχουν ζάχαρη.

ΠΗΓΗpronews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ