ΥΛΙΚΑ
Μερίδες: 4
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
4 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
75 γρ. ανάµεικτους ξηρούς καρπούς
75 γρ. cranberries
75 γρ. αµύγδαλα, χοντροκοµµένα
200 γρ. νιφάδες βρώµης
75 γρ. σταγόνες σοκολάτας
40 γρ. κόκκους ρυζιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουµε ένα ρηχό ταψάκι 20×30 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Σε ένα τηγάνι λιώνουµε το βούτυρο µε το µέλι σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά.
Ρίχνουµε όλα τα υλικά σε ένα µπολ και τα περιχύνουµε µε το λιωµένο βούτυρο και το µέλι. Ανακατεύουµε καλά µε µια σπάτουλα και αδειάζουµε το µείγµα στο ταψί. Με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού απλώνουµε καλά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Ψήνουµε για 20΄ ή µέχρι να πάρουν σκούρο χρώµα οι άκρες. Αφήνουµε εκτός φούρνου µέχρι να κρυώσει. Ανασηκώνουµε τη λαδόκολλα και τη µεταφέρουµε στον πάγκο. Κόβουµε 10 µπάρες και σερβίρουµε ή τυλίγουµε σε µικρά κοµµάτια λαδόκολλας και τις διατηρούµε σε µεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr
