Ομελέτα με κιμά

ΥΛΙΚΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

-6 αβγά
-300γρ. κιμά μαγειρεμένο (που περίσσεψε από σάλτσα κιμά)
-100γρ. κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα τριμμένη
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, στρώνετε μέσα τον κιμά και αφήνετε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.

Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τον κιμά και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και να σκεπαστεί ο κιμάς.

Τρυπάτε το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ανά διαστήματα για να γεμίσει το κενό με το μίγμα των αβγών. Όταν πήξει η ομελέτα, τη σκεπάζετε με καπάκι και σβήνετε τη φωτιά.

Αφήνετε λίγο να σταθεί, πασπαλίζετε με μαϊντανό και κόβετε την ομελέτα σε τριγωνικά κομμάτια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img