Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι νουά κατσαρόλας

Μοσχαράκι νουά κατσαρόλας

-

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά μοσχαρίσιο νουά
4 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα
5 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
2 μέτριες πατάτες
1 ξινόμηλο καθαρισμένο, κομμένο στα τέσσερα
1 κλωνάρι σέλινο
2 φύλλα δάφνης
μισή κουτ. γλυκού ρίγανη
6 κόκκοι μπαχάρι
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό (από την ποικιλία Chardonnay)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ρύζι
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τις τρεις σκελίδες σκόρδου σε μπαστουνάκια και αφού κάνετε στο κρέας μικρές τρύπες με μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία, τις γεμίζετε με τα μπαστουνάκια του σκόρδου και μετά το αλατοπιπερώνετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Το σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθεί το οινόπνευμα προσθέτετε όλα τα μυρωδικά, τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες και το ξινόμηλο. Συμπληρώνετε με νερό, μέχρι να μισοκαλυφθεί το κρέας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1½ ώρα μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.

Για το ρύζι: Πλένετε το ρύζι σε κρύο νερό και το στραγγίζετε. Σε κατσαρόλα σοτάρετε το ρύζι με δύο κουταλιές βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το ζωμό και αλάτι, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε μέχρι να απορροφήσει το ζωμό.

Σε τηγάνι σοτάρετε με λίγο βούτυρο τον κουκουναρόσπορο έως ότου ξανθύνει. Αποσύρετε από τη φωτιά το ρύζι, προσθέτετε τον κουκουναρόσπορο και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνετε το ρύζι να ξεκουραστεί πριν το σερβίρετε.

Όταν ψηθεί το νουά, το μεταφέρετε σε πιατέλα. Αφαιρείτε από τη σάλτσα τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και την περνάτε από το μπλέντερ ή τη μηχανή του πουρέ. Ξαναβάζετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύετε και ανάλογα με το πόσο ρευστή τη θέλετε, προσθέτετε λίγο νερό.

Κόβετε το κρέας σε φέτες, το περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε συνοδεύοντας με το ρύζι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Έλενα Jeffrey

 

Tips

Για σπιτικό ζωμό λαχανικών θα χρειαστείτε: 2 κρεμμύδια, 3 μεγάλα καρότα, 3 μεγάλα κοτσάνια σέλινο, 2 πράσα, 1 κλαδί φασκόμηλο, 4 φύλλα δάφνης, 2 κλαδιά θυμάρι, 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά, τα κόβετε σε κομμάτια και τα σοτάρετε ελαφρώς με το βούτυρο. Προσθέτετε 2 λίτρα καυτό νερό και αφήνετε να πάρουν βράση. Ξαφρίζετε και ρίχνετε τα μυρωδικά. Όταν βράσουν καλά στραγγίζετε από ένα ψιλό σουρωτήρι για να είναι καθαρός ο ζωμός. Χρησιμοποιείτε όση ποσότητα θέλετε από το ζωμό και τον υπόλοιπο τον διατηρείτε στην κατάψυξη για να τον χρησιμοποιήσετε σε κάποιο άλλο φαγητό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.hotelkostafamissi.com

www.hamogelo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...