Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΛΙΚΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

4 μπριζόλες χοιρινές
Για τη μαρινάδα:
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
Ένα τέταρτο φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τις συνοδεύετε με ένα chutney φρούτων της επιλογής σας.

Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης – Food styling: Αντωνία Κάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ