Αρχική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ ουζάτο σιροπιαστό με γκανάζ σοκολάτας και γλυκάνισου

Κέικ ουζάτο σιροπιαστό με γκανάζ σοκολάτας και γλυκάνισου

-

ΥΛΙΚΑ

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
8 αβγά
μισό φλιτζάνι ούζο
τριάμισι φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
τριάμισι φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
μισό φλιτζάνι ούζο
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

Για την γκανάζ
300γρ. κουβερτούρα
ενάμισι φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού σπόρους γλυκάνισο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και, όταν ενσωματωθούν, προσθέτετε το ούζο.

Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε τμηματικά στο μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα σε λαδωμένο ταψί πασπαλισμένο με αλεύρι.

Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο για 55-60 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και αν δοκιμάσετε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνή. Αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την γκανάζ: Ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκάνισο σε βαθιά κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίζει να βγάζει φουσκάλες. Σπάτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε μεγάλο μπολ. Σουρώνετε τη ζεστή κρέμα και την προσθέτετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μίγμα σαν πηχτή κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να παγώσει λίγο.

Ετοιμάζετε και το σιρόπι: Σιγοβράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου και προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού. Αφήνετε να σιγοβράσει για 3 λεπτά επιπλέον και σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε στο τέλος το ούζο και ανακατεύετε.

Περιχύνετε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι και αφήνετε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει λίγο. Απλώνετε ομοιόμορφα την γκανάζ σοκολάτας πάνω από το κέικ και αφήνετε να σταθεροποιηθεί καλά πριν κόψετε το γλυκό.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food Styling: Αντωνία Κατή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Ιδιωτικό ΚΔΑΠ “Το Αερόστατο των Μετεώρων”

Το ιδιωτικό ΚΔΑΠ "Το Αερόστατο των Μετεώρων" συμμετέχει στη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Από αρχές Ιουνίου σας περιμένουμε σε ένα ευχάριστο και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, στα γραφεία μας επί της οδού Θ.Οικονόμου 13 (πρώην ΙΚΑ) και Μετεώρων 15 (πρώην Παιδικά Χαμόγελα). Για περισσότερες πληροφορίες...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...