Αρχική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μήλα γεμιστά με κιμά και κουκουνάρι

Μήλα γεμιστά με κιμά και κουκουνάρι

-

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • λίγος χυμός λεμονιού
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (σπάλα)
  • 100 γρ. κιμάς χοιρινός (σπάλα)
  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Μισό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο
  • Μισή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 125 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 125 ml Μαυροδάφνη
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • 20 φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 10 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, ψιλοκομμένα (ή 5 φύλλα ξερού, θρυμματισμένα)
  • τα φύλλα από 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι + 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, καβουρδίζουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το λίπος του.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δυναμώνουμε πολύ τη φωτιά και ρίχνουμε τους δύο κιμάδες.

Τους ροδίζουμε καλά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο, σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ρίχνουμε και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με τα δύο κρασιά.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το κουκουνάρι, 1/2 νεροπότηρο νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να σωθούν εντελώς τα υγρά.Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, τα φύλλα του θυμαριού και το ξύσμα εσπεριδοειδών και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το «καπάκι» των μήλων με το κοτσάνι και με το ειδικό εργαλείο (ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι) αφαιρούμε το κέντρο τους με τα κουκούτσια και τα πετάμε. Κόβουμε κυκλικά και λίγη από τη σάρκα, την οποία ψιλοκόβουμε, ραντίζουμε με λίγο λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στερεώνουμε τα μήλα όρθια σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι, βουτυρωμένο, και τα γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. Ρίχνουμε στο ταψί 1 φλιτζάνι νερό και σκορπίζουμε τη σάρκα από τα μήλα. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.

Πολτοποιούμε τη σάλτσα του ταψιού σε πολυκόφτη. Περιχύνουμε τα μήλα και σερβίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Νέο κουρείο στην Καλαμπάκα από τον Ευριπίδη Κωστόπουλο

Ο Ευριπίδης Ηλ. Κωστόπουλος δημιούργησε έναν όμορφο χώρο στην οδό Ευθ. Βλαχάβα 11, όπου δραστηριοποιείται με όρεξη και μεράκι. Το ‘Old School BARBERSHOP’ σας περιμένει… OLD SCHOOL BARBERSHOP Ευριπίδης Κωστόπουλος Ευθ. Βλαχάβα 11, Καλαμπάκα Τηλ. 6980 177 860  

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ