Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Κ. Αγοραστός στον Βόλο: "H Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης...

Κ. Αγοραστός στον Βόλο: “H Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης για τη Θεσσαλία”

-

«Βασικό μας μέλημα ήταν και παραμένει μέσα από τις δράσεις, τις επιλογές και τα έργα της Περιφέρειας να δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης για όλους. ‘Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους’, αυτό θέλουμε. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος για την επόμενη θητεία μας», τόνισε μεταξύ άλλων στον Βόλο σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του.

Το έργο μας είναι ο αδιάψευστος κριτής μας: Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%. Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8 δις. Ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ.
Το 2019 , υπήρξε ορόσημο για τη Θεσσαλία, καθώς πέτυχε την υψηλότερη διάκριση στην ιστορία και μία από τις σημαντικότερες για τις Περιφέρειες της ΕΕ: ανακηρύχτηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης.
Είμαστε κόμβος RegHub, ο μοναδικός στην Ελλάδα και ένας από τους 20 στην Ευρώπη. Έχουμε στο ενεργητικό μας ως Περιφέρεια 21 εθνικά και ευρωπαϊκά βραβεία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων εξελίσσονται 528 έργα συνολικού προϋπολογισμού 603.101.196,20€ και για το μεγαλύτερο έργο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας επενδύθηκαν 325 εκ ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό περίπου στο 1 δις.

Συγκεκριμένα:

-Στην εκπαίδευση υλοποιηθήκαν 33 έργα (54,4 εκ ευρώ), στην γεωργία 18 έργα (41,7 εκ ευρώ), στον τομέα των οικιστικών αναπλάσεων έγιναν 38 έργα (15,6 εκ ευρώ), στον τομέα Υγεία και Πρόνοιας υλοποιήθηκαν 31 έργα 20 και πλέον εκ ευρώ.
Στον τομέα Τουρισμού-Πολιτισμού πραγματοποιήθηκαν 39 έργα (19,6 εκ ευρώ). Στον τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης υλοποιούνται 28 έργα (85,6 εκ ευρώ). Στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 235 έργα προϋπολογισμού 188 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον. Ενώ για τον αθλητισμό διατέθηκαν 10 εκ ευρώ και πλέον για 23 έργα. Επίσης στο πλαίσιο της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Διαχείριση Στερεών αποβλήτων χρηματοδοτήσαμε το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.
Παράλληλα την προηγούμενη περίοδο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτήθηκαν 364 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-Ανασύσταση Κάρλας το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ από Περιφέρεια στην Ελλάδα. Έργο τοπικής ανάπτυξης και εθνικής σημασίας με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις, περιβαλλοντικές, αρδευτικές, υδρευτικές και τουριστικές. Το οποίο η Περιφέρεια σκοπεύει να αξιοποιήσει περαιτέρω τουριστικά, στην επερχόμενη θητεία της.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει βαρύνουσα σημασία στην προστασία του Περιβάλλοντος. Έχουμε προγραμματίσει στο αμέσως επόμενο διάστημα να τοποθετηθούν τρεις ακόμη μετρητές αέριας ρύπανσης στον Βόλο.

-Κέντρο Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας που αναπτύσσουμε σε συνεργασία με την Τεχνόπολη και το Πανεπιστήμιο. Θα στεγαστεί στο κτίριο της Κίτρινης Αποθήκης στον Βόλο που ανακατασκευάζεται από την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 10,5 εκ ευρώ.

-Η κατασκευή Ποδηλατοδρομίου ολυμπιακών προδιαγραφών στο Βόλο, απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

-Τα υποβρύχια Μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα σε Αλόννησο -Σκόπελο και Δυτικό Παγασητικό.

-Μέσα από το Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη του Βόλου, θα γίνει συντήρηση και αναπαλαίωση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου (5 εκ ευρώ), ενώ χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια για συντήρηση και αναπαλαίωση το κτίριο του ΚΕΘΕΑ «Πιλότος», η πρώην καπναποθήκη του Ματσάγγου, η πολιτιστική εστία Ιώνων ( 820 χιλ ευρώ), το κτίριο καπνού και το κτίριο Τσικρίκη.

-Στις Σποράδες, τα νέα έργα είναι προϋπολογισμού 50 εκ ευρώ μέσω του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης Β. Σποράδων.

Νέα έργα:

Νέα έργα επίσης που δρομολογούνται για την ΠΕ Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι:
*Ψηφιακή Περιφέρεια
*Αναβάθμιση λιμένα Βόλου και έργα προσβασιμότητας καθώς και ανακατασκευή χώρου που θα γίνει Πολιτιστικό Κέντρο.
*Αναβάθμιση χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου στα Χάνια, το οποίο έχει πλέον αδειοδοτηθεί, αντικατάσταση αναβατήρων, Παράκαμψη χιονοδρομικού.
* Οδικό κύκλωμα Πηλίου
*Παράκαμψη Αφήσσου
*Συνέχιση αρδευτικών έργων της Λίμνης Κάρλας (16,5 εκ)
*Αλιευτικά καταφύγια Χορευτού, Αη Γιάννη και Αγίας Κυριακής-Πλατανιά.
*Αρχαία Θέατρα Δημητριάδος και Φθιωτίδων Θηβών
*Ηλεκτροκίνηση θεσσαλικού σιδηροδρόμου
*Ψηφιακό Μουσείο στο κτίριο καπνού
* Δημιουργία film office
*Δρόμος Λαρίσης – Μπουρμπουλήθρα
*Εκχώρηση αρμοδιότητας για να ολοκληρώσει η Περιφέρεια τον Περιφερειακό δρόμο
*Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων
*Πράσινα σημεία
*Οικιακή κομποστοποίηση. Κάδοι-οχήματα-συλλογή
*Δράσεις σε περιοχές NATURA για την προστασία και αναβάθμιση τους (4 εκ ευρώ)
*Δράσεις κοινωνικής οικονομίας για την στήριξη νέων (ανέργων)
*Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης σε κατοικίες με Φυσικό Αέριο (6 εκ ευρώ)
*Εξοικονόμηση Ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες (6 εκ)

Πανσπερμία έργων σε όλη την Θεσσαλία
Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους.
Ανοιχτές πόρτες ανοιχτός διάλογος. Αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια του πολίτη.

Στην διάρκεια της πορείας αυτής υπάρχουν τρεις «σταθμοί» που αποτέλεσαν ξεχωριστές στιγμές διαφορετικής εμβέλειας.

Σε τοπικό επίπεδο η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας,
Η μεγάλη εθνική στιγμή ήταν το 2015, όταν λόγω της οικονομικής κρίσης είχαν σταματήσει να εισρέουν κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ στη χώρα. Τα έργα είχαν σταματήσει και οι άνεργοι αυξάνονταν. Ανέλαβα πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ και την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κρέτσου. Μετά από μακρά συνάντηση ο πρόεδρος Γιούνκερ πείστηκε από τα επιχειρήματά μας και άλλαξε όλη η αρχιτεκτονική της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ μόνο για την Ελλάδα. Ήρθαν τον Οκτώβριο του 2015 6 δις στη χώρα και άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση.

Και η μεγάλη ευρωπαϊκή στιγμή που ξεχωρίζω ήταν όταν εισηγήθηκα ως «rapporteur», στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο της περιόδου 2021-2027, το Invest EU, που πρόκειται να προσελκύσει επενδύσεις συνολικού ύψους 700 δις ευρώ για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ισχυρή Περιφέρεια σημαίνει ισχυρή τοπική κοινωνία.
Γιαυτό και η απασχόληση, το αυτονόητο δικαίωμα να μπορεί να έχει κανείς δουλειά, υπήρξε για μας ως Περιφερειακή Αρχή, ένα θεμελιώδες μέλημα στην δύσκολη περίοδο που περάσαμε. Όπως και η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει στις δύσκολες περιόδους μέσα από τα έργα και την παραγωγική διαδικασία, μέσα από ένα υψηλό πρόγραμμα επενδύσεων, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και πηγαίνει ο τόπος μπροστά.
Φροντίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο.
Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκ ευρώ.

* Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση κάνει πράξη τη συλλογική ηγεσία. Προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρέπει να το αλλάξουμε. Και πρέπει να το αλλάξουμε χθες. Μόνο έτσι θα χτυπηθεί το δουλοκτητικό κράτος που είναι ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες και κυοφορεί την καταστροφή μας.

*Βασικό εργαλείο δουλειάς και δημιουργίας το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι σήμερα ένα πρόγραμμα πλήρες, υγιές, στοχευμένο και με σταθερά αυξανόμενη πρόοδο, με την πρόοδό του να αναφέρεται στην πραγματική οικονομία. Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 έχει προϋπολογισμό 423,7 εκατ. ευρώ. Έχουν ενταχθεί έργα σε ποσοστό 95%, που είναι το κρίσιμο μέγεθος για την πορεία ενός προγράμματος, η εξειδίκευση δράσεων ανέρχεται σε ποσοστό 111%, οι προκλήσεις προς δικαιούχους για υποβολή έργων στο 130% και οι συμβάσεις στο 37%. Έχουν ενταχθεί 301 έργα.
Ενώ από το ΕΣΠΑ και Εθνικούς πόρους, μετά το 2015 είναι δρομολογημένα, ενταγμένα, σε όλους τους κοινωνικοοικονομικούς τομείς ζωής του τόπου, έργα ύψους 2,5 δις ευρώ.

*Ο μεγάλος μας Νίκος Καζαντζάκης έχει πει πως «ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν θελήσαμε αρκετά».
Εμείς για την Θεσσαλία, την Μαγνησία θέλουμε όχι απλά «αρκετά» θέλουμε πολλά και πολύ.
*Θέλουμε την Θεσσαλία της πρωτοπορίας, της προκοπής, της δημιουργίας.
*Δεν σιωπήσαμε, δεν σιωπούμε, δεν κρυφτήκαμε, ούτε κρυβόμαστε, δεν ψαρεύουμε στα θολά νερά.
*Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας.
*Ζητήσαμε και ζητούμε πολιτική ψήφο.
*Ζητήσαμε και ζητούμε ψήφο εναντίον του λαϊκισμού, εναντίον των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, εναντίον της αδράνειας, εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον του δουλοκτητικού κράτους που μας καταδυναστεύει όλους.
*Ζητήσαμε και ζητούμε ψήφο στην βάση συγκεκριμένων προγραμματικών αρχών και θέσεων. Στην βάση ενός σαφέστατου, απόλυτα κοστολογημένου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προγράμματος.
*Ζητήσαμε και ζητούμε ψήφο βάσει του έργου που έχει παραχθεί.

Και είμαι σίγουρος ότι με την δική σας ψήφο, την δική σας ισχυρή εντολή την Κυριακή 26 Μαΐου, μαζί θα ανοίξουμε μία νέα φωτεινή σελίδα για την Περιφέρεια μας.
Ισχυρή εντολή
Ισχυρή Θεσσαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Νέο κουρείο στην Καλαμπάκα από τον Ευριπίδη Κωστόπουλο

Ο Ευριπίδης Ηλ. Κωστόπουλος δημιούργησε έναν όμορφο χώρο στην οδό Ευθ. Βλαχάβα 11, όπου δραστηριοποιείται με όρεξη και μεράκι. Το ‘Old School BARBERSHOP’ σας περιμένει… OLD SCHOOL BARBERSHOP Ευριπίδης Κωστόπουλος Ευθ. Βλαχάβα 11, Καλαμπάκα Τηλ. 6980 177 860  

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ