Λάρισα: Στο «στόχαστρο» σχολικές μονάδες

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σειρά κλοπών, φθορών και βανδαλισμών σε κτηριακές δομές του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Στη Φαλάνη, το τελευταίο διάστημα, έγιναν συνεχείς απόπειρες διάρρηξης και βανδαλισμού, στο κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, άγνωστος ή άγνωστοι πετώντας πέτρες έσπασαν 20 μεγάλα τζάμια χώρων του σχολείου, ενώ και στο πρόσφατο παρελθόν επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων, οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο προκαλώντας φθορές. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν καιρό και στο Δημοτικό Σχολείο.

Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στη συνοικία της Τούμπας, αφού στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε ο 4ος Παιδικός Σταθμός που λειτουργεί στην περιοχή. Άγνωστος ή άγνωστοι παραβίασαν το κτήριο και αφαίρεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρόφιμα, ενώ προκάλεσαν φθορές.

Επίσης, ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο 19ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Χαραυγής. Φθορές και βανδαλισμοί συνεχίζουν να σημειώνονται κατά περιόδους σε κοινόχρηστους χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης, επισημαίνεται από τον Δήμο.

Σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών στην Φαλάνη, ήδη η Σχολική Επιτροπή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ και ο Δήμος Λαρισαίων θα συνδράμει όπου χρειαστεί. Για τις φθορές στον Παιδικό Σταθμό έχει ήδη κινηθεί νομική διαδικασία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές, όταν διαπιστώνουν τέτοιου είδους αντικοινωνικές και παραβατικές συμπεριφορές.

ΠΗΓΗertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img