Προσωπικός Γιατρός: Εντάσσονται όλες οι παθολογικές ειδικότητες στο σύστημα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σε μία απόφαση που θα εξυπηρετήσει επιπλέον χιλιάδες πολίτες προχωρά το υπουργείο Υγείας, καθώς στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού εντάσσονται από σήμερα όλες οι παθολογικές ειδικότητες που σημαίνει πως ένας πολίτης θα μπορεί να έχει ως προσωπικό γιατρό τον νευρολόγο του ή τον ρευματολόγο του (εφ΄όσον εκείνος λάβει συμμετοχή).

Συγκεκριμένα, σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την ένταξη στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με την απόφαση ως Προσωπικοί Ιατροί, ορίζονται και οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα

α) αιματολογίας,

β) γαστρεντερολογίας,

γ) ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας,

δ) καρδιολογίας,

ε) νευρολογίας,

στ) νεφρολογίας,

ζ) ρευματολογίας,

η) παθολογικής ογκολογίας,

θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και

ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού υπογραμμίζεται ότι έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.800.000 πολίτες.

Δεν θα εφαρμοστούν ακόμη αντικίνητρα στους πολίτες

«Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα. Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί», ανέφερε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

ΠΗΓΗin.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ