Κακοκαιρία Μπάλλος: Ασύλληπτα ύψη νερού το τελευταίο 48ωρο – Οι περιοχές που βίωσαν κυριολεκτικό κατακλυσμό

Η κακοκαιρία Μπάλλος έφερε βροχές ρεκόρ σε όλη τη χώρα με την Ιθάκη, το Άγιο Όρος και την Αιτωολοακαρνανία να καταγράφουν τον μεγαλύτερο όγκο νερού, σύμφωνα με το meteo.

Το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo κατέγραψε μεγάλα ύψη βροχής από την Πέμπτη 14/10 έως και το πρωί του Σαββάτου 16/10.

Όπως προκύπτει από τις καταγραφές ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Ι.Μ. Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά) και στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (262 χιλιοστά).

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν σύμφωνα με το meteo και στην Αθήνα όπου ο σταθμός των Πατησίων κατέγραψε 182 χιλιοστά βροχής, όπως και στην Εύβοια.

Η βροχόπτωση μόνο για την Πέμπτη άγγιξε το 1/3 του όγκου νερού που πέφτει ετησίως σε καποιες περιοχές σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό και εκπρόσωπο της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστο Ζερεφό.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την Πέμπτη 14/10 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 16/10 και παρουσιάζονται συνοπτικά τα κυριότερα προβλήματα που καταγράφηκαν.

Στον χάρτη του meteo μπορείτε να δείτε παράλληλα και τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Μπάλλος και πώς «ταιριάζουν» με το ύψος της βροχής που έπεσε ανά περιοχή. Όπως για παράδειγμα στην Κέρκυρα όπου το νησί αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, αλλά και την Ιθάκη.

Με τον ίδιο τρόπο υπερχείλιση ρεμάτων και πλημμυρισμένοι δρόμοι ήταν το αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης και στην Χαλκιδική, την Εγνατία Οδό και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία γενικότερα.

Μεγάλες ποσότητες νερού και στην Αττική, το οδικό δίκτυο της οποία δοκιμάστηκε από το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά και στη κεντρική και νότια Εύβοια, όπου και έχασε τη ζωή του μέσα στα ορμητικά νερά ένας 69χρονος βοσκός.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ