Πρόταση αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις 8 πρωταθλήτριες της Γ΄ Εθνικής

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων της Γ’ Εθνικής κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της κοινής μας δήλωσης για την ύπαρξη βιώσιμης λύσης και την αναγκαστική αναδιάρθρωση κατηγοριών, λόγω της πανδημίας της COVID-19. Ως πρόεδροι, των 8 πρωταθλητριών ομάδων της Γ΄ Εθνικής, προχωρούμε στις αναλυτικές θέσεις τροποποίησης των πρωταθλημάτων της χώρας μας, καθώς και στην κοινοποίηση των προτεινόμενων εργαλείων βιώσιμης ανάπτυξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στα επόμενα χρόνια, μετά την βαθιά κρίση, που πλήττει ήδη, τον Ελληνικό αθλητισμό.

Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, όχι μόνο να διορθώσουμε την περσινή αποτυχημένη-εκ του φετινού αποτελέσματος- αναδιάρθρωση (όπου οι ομάδες γνώριζαν από την αρχή στην SL2 ότι δυο σωματεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αγωνιστικά και ότι το πρωτάθλημα της FL, ολοκληρώνεται τον Μάρτιο χωρίς playoff και οδηγείται έτσι σε 6μήνη απραξία) αλλά να θέσουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια, ώστε μέσα από το πέρασμα του φονικού ιού, να προκύψουν νέα αισιόδοξα δεδομένα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέσα από αυτή την κοινή επιστολή, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι δεν επιβάλουμε τις προτάσεις μας, δεν επιθυμούμε νέες αδικίες σε βάρος του σπορ που υπηρετούμε, για δική μας εύνοια, διορθώνοντας μάλιστα λάθη του παρελθόντος, ούτε απορρίπτουμε, ότι θετικό έχει προκύψει από τις αλλαγές στα πρωταθλήματα τα περασμένα έτη. Ζητούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τις ομάδες ή τις επιτροπές των ανωτέρων πρωταθλημάτων, καθώς και με την ηγεσία του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, προκειμένου να ακουστούν οι προβληματισμοί μας, να μελετηθούν οι προτάσεις μας και να αξιοποιηθούν τα εργαλεία μας, για το κοινό καλό.

Μέσα στον ορυμαγδό της πανδημίας και την αναξιοπιστία που περιβάλει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ας δημιουργήσουμε ένα νέο προϊόν, που θα κεφαλαιοποιήσει μέσα από τον Έλληνα φίλαθλο τις άξιες και το όραμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, όπως συμβαίνει στα προηγμένα κράτη της Ευρώπης και το ίδιο επιθυμούμε να συμβεί και εδώ.

 

Διάρθρωση κατηγοριών

Πρόταση διεξαγωγής πρωταθλημάτων επαγγελματικών ενώσεων 2020-21

Διατήρηση της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας Super League σε διευρυμένη βάση και κατάργηση της δεύτερης και τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας Super League 2 και Footbal lleague, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας COVID-19 και την απώλεια εσόδων, που δεν επιτρέπει την οικονομική επιβίωση τόσων πολλών ΠΑΕ, διαχωρισμένες σε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Επομένως, προτείνουμε την δημιουργία, μιας νέας ενιαίας κατηγορίας δύο ομίλων, που θα δημιουργηθεί με γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος και Νότιος όμιλος), με σκοπό την συνολική μείωση λειτουργικών εξόδων, των εταιρειών-ομάδων. Διατήρηση της σημερινής Γ΄ Εθνικής με την δομή του τωρινού πρωταθλήματος, που θα λειτουργεί ως προθάλαμος για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

Super League | 16 ομάδων την αγωνιστική χρονιά 2020-21.
Προτείνουμε στο συγκεκριμένο μοντέλο της πρώτης κατηγορίας της χώρας, την παραμονή όλων των ομάδων (14), που εκκίνησαν την σεζόν 2019-20, λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας και τον προβιβασμό από την «Super League 2», δυο επιπλέον ομάδων, φτάνοντας έτσι τις δεκαέξι (14+2) συμμετέχουσες.
Προτρέπουμε ιδανικά για την σεζόν 2020-21, τον υποβιβασμό τριών ομάδων, με την εξής πρόταση: Απευθείας υποβιβασμός των θέσεων 15 και 16, της τελικής κατάταξης και playout με διπλούς αγώνες μπαράζ, της ομάδας που θα καταλάβει την θέση 14, με την τρίτη ομάδα που θα προκύψει από τα playoff ανόδου, της SuperLeague 2.

Super League 2 | 32 ομάδων την αγωνιστική χρονιά 2020-21.
Προτείνουμε στο συγκεκριμένο μοντέλο της δεύτερης κατηγορίας της χώρας, την δημιουργία δυο ομίλων των 16 ομάδων, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας, να παραμείνουν στη νέα κατηγορία, οι ομάδες που εκκίνησαν την σεζόν 2019-20 στην Super League 2, από τις θέσεις 3-12 και να προστεθούν όλες οι ομάδες της Football League (14) καθώς και οι 8 πρώτες ομάδες, των οχτώ ομίλων της Γ΄ Εθνικής, φτάνοντας έτσι τις 32 (10+14+8) συμμετέχουσες.
Προτρέπουμε ιδανικά για την σεζόν 2020-21, την δημιουργία αγώνων playoff ανόδου ως έξης:
Δημιουργία μίνι πρωταθλήματος 10 αγωνιστικών (εντός-εκτός), για τις θέσεις 1-6 ανά όμιλο, με τις δυο πρώτες ομάδες των ομιλών Α και Β που θα προκύψουν, να προβιβάζονται στην Super League, ενώ οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην 2η θέση θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες μπαράζ μεταξύ τους και ο νικητής θα αντιμετωπίσει εκ νέου, σε διπλούς αγώνες την ομάδα, που θα καταλάβει την 14η θέση στο πρωτάθλημα της Super League.

*Όλες οι ομάδες διατηρούν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου.

Προτρέπουμε ιδανικά για την σεζόν 2020-21, την δημιουργία αγώνων playout υποβιβασμού στην Football League ως έξης:
Οι 6 ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-16, κάθε ομίλου (Α και Β), θα δημιουργήσουν ένα νέο μίνι πρωτάθλημα 10αγωνιστικών(εντός-εκτός), με τις τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 13-16, να υποβιβάζονται στην Football League.

*Όλες οι ομάδες διατηρούν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ