Η αναμονή για τα μονοπάτια των Μετεώρων συνεχίζεται…

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Εκτός από το θέμα των τροχόσπιτων και το άλλο θέμα που θα συζητηθεί στην Επιτροπή τουρισμού για τη συμμετοχή μας σε διεθνή έκθεση, δυστυχώς δεν βλέπουμε κάτι για τα περιβόητα μονοπάτια των Μετεώρων, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα των τελευταίων μηνών.

Μακάρι, για το καλό του τόπου μας, να μην επαληθευτούν οι απαισιόδοξες απόψεις ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι για το θέμα αυτό, διότι σίγουρα το μέλλον δεν θα είναι τόσο ευοίωνο.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι αυξάνονται συνεχώς οι τουρίστες που έρχονται για να δουν τα Μετέωρα και αναχωρούν αυθημερόν είτε με τρένο είτε με ΙΧ.

Κι αυτό διότι, όπως γνωρίζουμε, δεν βρίσκουν κάτι άλλο ενδιαφέρον, για να τους κρατήσει στην περιοχή μας.

Οι προβλέψεις μάλιστα λένε ότι με τον Ε65 οι επισκέπτες που θα έρχονται για λίγες μόνο ώρες στα Μετέωρα και θα φεύγουν για να διανυκτερεύσουν σε άλλη πόλη θα αυξηθούν σημαντικά.

Και μπρος σε όλα αυτά εμείς τι κάνουμε; Τι προγραμματίζουμε; Τι προωθούμε;

Είναι πια καιρός να πάψουν τα ευχολόγια και να δούμε σοβαρά τι πρέπει να γίνει. Διότι όσο εμείς ψάχνουμε πώς θα κρατήσουμε τον επισκέπτη χωρίς να αναθέτουμε σε ειδικούς τη λύση του προβλήματος και χωρίς να αναδεικνύουμε τα προτερήματα της περιοχής μας, οι διανυκτερεύσεις θα μειώνονται και η «πίτα» για τα εκατοντάδες δωμάτια της περιοχής μας θα λιγοστεύει…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ