Ο Αύγουστος και τα «μπάνια του λαού»…

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τον Ιούλιο του 1987, όταν είχε προταθεί επανειλημμένως στον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, είχε απορρίψει την ιδέα με την ιστορική φράση «ε, δεν θα χαλάσουμε και τα μπάνια του λαού», εκτιμώντας πως η θερινή ραστώνη γενικώς δεν προσφέρεται για σοβαρές πολιτικές σκέψεις και αποφάσεις.

Τελικά οι εκλογές έγιναν κανονικά, στο τέλος της τετραετίας, τον Ιούνιο του 1989, όταν και το ΠΑΣΟΚ έχασε (39,15% και 125 έδρες) υπό το βάρος του σκανδάλου Κοσκωτά, από τη Νέα Δημοκρατία, που πήρε 44,25% και 145 έδρες.

Ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών λοιπόν μπήκε, όμως δεν αποκλείεται, όπως λέγεται, να είναι αρκετοί αυτοί που δεν θα μπορέσουν να πάνε έστω και ένα Σαββατοκύριακο διακοπές.
Βέβαια, κάθε χρόνο είναι αρκετοί αυτοί που λένε έτσι στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά μετά αλλάζουν γνώμη «για τα παιδιά» ή «για ένα διήμερο χαλάρωσης».

Όμως, ακόμη και με διήμερα ή τριήμερα διακοπών οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα σπαταλήσουν στις φετινές διακοπές τους τα χρήματα που σπαταλούσαν πριν από χρόνια, ή ακόμη και τα χρήματα που σπατάλησαν πέρυσι.

Δυστυχώς, έχουμε φτάσει σε σημείο να εργαζόμαστε ακατάπαυστα όλο τον χρόνο και να σκεφτόμαστε πόσα θα ξοδέψουμε αν πάμε διακοπές και πόσο θα μας λείψουν τα χρήματα αυτά από υποχρεώσεις και λοιπά έξοδα, έχοντας στο μυαλό μας και τον δύσκολο, όπως προβλέπεται, χειμώνα.

Παρ’ όλα αυτά, σας εύχομαι να έχετε όλοι σας τις στιγμές χαλάρωσης που έχετε ανάγκη, για να βγάλετε ανανεωμένοι τη χρονιά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ