Καλαμπάκα: Κολονάκια, προεξοχές και διαβάσεις

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τα κολονάκια στην οδό 28ης Οκτωβρίου τελικά θα επανατοποθετηθούν, μετά από την κατά πλειοψηφία εγκριτική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην οποία επανήλθε το θέμα και συζητήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Θώμος, τα κολονάκια θα τοποθετηθούν σε απόσταση 80 εκ. από το πεζοδρόμιο και, όταν υπάρχουν τα χρήματα, θα γίνει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου ήταν και η πρόταση του συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμπάκας, την οποία υιοθέτησε και η αντιπολίτευση στην Επιτροπή.

Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα με τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο επίμαχο σημείο είναι μεγάλο, και υπάρχει χρόνια. Τα κολονάκια και η διαπλάτυνση θα δώσουν τη λύση, όμως το ερώτημα παραμένει με την επιμονή κάποιων στην παράνομη στάθμευση, ακόμη και όταν εμποδίζουν τους πεζούς.

Αυτή η επιμονή παρατηρείται και σε άλλα κεντρικά σημεία της οδού Τρικάλων, όπως σε διαβάσεις πεζών και διασταυρώσεις. Γι’ αυτό και παλαιότερα είχαμε προτείνει τις ανυψωμένες διαβάσεις και τις προεξοχές των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις.

Με τις προωθούμενες παρεμβάσεις στην οδό Τρικάλων το πρόβλημα στις διαβάσεις θα  εκλείψει (αν και στην Καλαμπάκα δεν είμαστε ποτέ σίγουροι για τέτοια θέματα!), όμως το πρόβλημα με τις διασταυρώσεις θα παραμείνει μέχρι να γίνουν οι προεξοχές που προαναφέραμε, όπως έγιναν στις διασταυρώσεις της οδού Σιδηροδρόμου, και πλέον κάθε όχημα μπορεί να στρίβει άνετα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ