Τροφή για σκέψη: Τουριστική διαδρομή στην Αρχαία Ολυμπία μόνο για τη διέλευση πεζών και ποδηλάτων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στη διαμόρφωση τουριστικής διαδρομής, με σκοπό τη διέλευση μόνο πεζών και ποδηλάτων, στα όρια του οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου προχωρά ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Παραθέτουμε κάποια στοιχεία για το έργο ως τροφή για σκέψη και προβληματισμό, αναφορικά με την ανάπτυξη και ανάδειξη ανάλογων παρεμβάσεων στον τόπο μας:

Στόχος της τουριστικής διαδρομής είναι η ανάδειξη και προστασία του φυσικού τοπίου και του ευρύτερου αρχαιολογικού τοπίου, η προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης, αλλά και η δημιουργία προϋποθέσεων ενίσχυσης του τουρισμού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, σκοπός είναι να δοθεί στον σύγχρονο επισκέπτη καλύτερη προσπελασιμότητα στο μνημείο, προσθέτοντάς του καινούριες εμπειρίες με μια εναλλακτική διαδρομή περιπάτου και αναψυχής στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ολυμπιακό τοπίο.

Η τουριστική διαδρομή αποτελεί τη φυσική συνέχεια του κεντρικού εμπορικού δρόμου του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας και τμήμα της παλιάς εθνικής οδού, που οδηγεί στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και τον αρχαιολογικό χώρο.

Η περιοχή εφάπτεται στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά αναπτύσσεται εκτός των ορίων του, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης που θα ακολουθεί την τουριστική διαδρομή να έχει τη δυνατότητα να έρχεται σε οπτική επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο και μετά το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του και επιπλέον, να προσεγγίσει και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το ιερό της Δήμητρας Χαμύνης, το μνημείο Pierre de Coubertin κά. Ακόμη, θα έχει τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή και με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.074.925,84 ευρώ, ενώ για λόγους ασφαλείας, προβλέπεται και η δυνατότητα διέλευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα κ.ά., όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img