Νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ: Συν 4 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και επί της αρχής την περασμένη Τετάρτη το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».

Μικρότερη θα είναι τελικά η μείωση των περιφερειακών συμβούλων, ενώ θα διατηρηθεί η τιμή του παραβόλου στα ίδια επίπεδα, όπως προβλέπει πλέον το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών “Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών”, μετά από σχετικές νομοτεχνικές βελτιώσεις, που ανακοίνωσε από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θα έχει τελικά 45 συμβούλους (από 51 που έχει σήμερα) και όχι 41 που όριζε το σχέδιο νόμου, κι έτσι αλλάζει και η κατανομή των εδρών στις περιφερειακές ενότητες.

Η ΠΕ Λάρισας θα έχει 17 συμβούλους (από 16 που θα έπαιρνε με 41 έδρες), η ΠΕ Καρδίτσας 7 (από 6), η ΠΕ Μαγνησίας 12 (από 11), η ΠΕ Σποράδων 1 (από 1) και η ΠΕ Τρικάλων 8 (από 7).

Δηλαδή, οι Περιφέρειες έλαβαν κάτι που ζήτησαν, σε αντίθεση με τις Κοινότητες, καθώς δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο γι’ αυτές, όπως είχαμε προβλέψει άλλωστε και την περασμένη εβδομάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ