Η υποκρισία έχει όρια;

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Παραφράζοντας τον Einstein: «Το Σύμπαν είναι άπειρο και η υποκρισία πεπερασμένη. Οι ενδείξεις είναι ότι μάλλον η υποκρισία είναι άπειρη και το Σύμπαν πεπερασμένο».
• Τούτες τις ημέρες υπουργός διατείνεται ότι η απλήρωτη εργασία απελευθερώνει από τη δουλεία και το άγχος του μισθού. ΄Ασε που μαζεύουμε και πιο άνετα τις ελιές του παππού στο χωριό.
• Άλλος υπουργός ανακαλύπτει την ωφέλεια της κάνναβης, (φαρμακευτικής παρακαλώ). Είναι ο ίδιος που προσπαθούσε να ανακαλύψει με δημοσιογραφίσκους τι «κάπνιζε ο Καρανίκας στα υπόγεια του Μαξίμου».
• Τρίτος υπουργός κάμνει μαθήματα γεωγραφίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη: «Οι βόρειες χώρες που συνορεύει η Ελλάδα είναι η Βουλγαρία, η … και η γείτονα βόρεια χώρα»!
• Υπουργός της κυβέρνησης κόπτεται για το περιβάλλον συγχαίροντας παιδάκια δημοτικού για τις επιδόσεις τους στο φύτευμα των δένδρων, θέλοντας ίσως να κρύψει το όνειδος του «ξεκοιλιάσματος» παρθένου δάσους στην περιοχή του Ασπροποτάμου για την εγκατάσταση ανεμο-επενδυτών! Είναι πολλά τα λεφτά υπουργέ.
• Πολιτευτής με «βαρύ» όνομα περιδιαβαίνει χωριά και καφενεία έχοντας θέσεις και προτάσεις επί παντός θέματος, αλλά «ποιεί την νήσσαν» όταν από το αρχοντικό του παππού του θα βλέπει ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές!
• Βουλευτής (η) «ανακαλύπτει» τη διαχρονική αξία της ελληνικής παιδείας, πληγώνοντας το σώμα της, αφού πρωτοστατεί στην κατάργηση εκπαιδευτικών δομών με το πρόσχημα της δημιουργίας «αρίστων» σχολείων, προφανώς για ολίγους και εκλεκτούς! Οι υπόλοιποι στον καιάδα. Τα κολλέγια να είναι καλά και λεφτά να υπάρχουν για τα «πτυχία».
• Υπουργός (η) ενοικιάζει την Ακρόπολη στην τιμή των 270000 ευρώ για φωτογράφηση μόδας γνωστού οίκου, για χάρη του οποίου η «υπέρκομψη» πρώτη κυρία έσπασε την καραντίνα ταξιδεύοντας μέχρι Καλαμάτα! Αλήθεια θα αναπολήσουμε τον Σόιμπλε που έλεγε χαριτολογώντας: «Πουλήστε την Ακρόπολη. Θα σβήσετε το χρέος σας»!
• Τράπεζα, από αυτές που δανείζουν ξανά και ξανά κόμματα με τεράστια χρέη, πολτοποιεί βιβλία των πτωχευμένων εκδόσεων Γαβριηλίδη. Πολτοποιεί μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, δοκίμια χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για το μέγεθος της ύβρεως!
Τα πάντα στο βωμό του χρήματος. Και δυστυχώς χωρίς αιδώ, χωρίς έστω και αυτήν την αστική κουλτούρα που είχε ένας Χατζιδάκις, ένας Μινωτής, μια Παξινού, ένας Σεφέρης. Και αυτοί του συντηρητικού χώρου ήταν!

Βασίλης Παππάς
Μέλος Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ν.Τρικάλων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ