Γιατί τόση βρωμιά γύρω μας;

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου σε συνθήματα αγνώστων σε τοίχους και πινακίδες στην πόλη των Τρικάλων. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος έγραψε στη σελίδα του στο facebook:
«Γιατί τόση βρωμιά γύρω μας;
Γιατί ανεχόμαστε τον κάθε ατάλαντο που νομίζει πως κάνει γκράφιτι, να γράφει ακόμη και στην Κεντρική Γέφυρα (μα στο μνημείο ρε κάφρε;), τον κάθε τρελαμένο φίλαθλο της ΑΕΚ ή του ΑΟΤ (κι γράφω αυτές συγκεκριμένα γιατί είμαι φίλαθλος και των δυο ομάδων) που μας έχει διαλύσει κάθε πινακίδα, ακόμη και αυτές που βάλαμε προχθές στο πάρκο του Αη Γιώργη, που δεν έχουν αφήσει σήμα κυκλοφορίας καθαρό, που καταστρέφουν ακόμη και τις νέες στάσεις λεωφορείων, που κολλάνε αυτοκόλλητα ακόμη και στο σήμα για την είσοδο ασθενοφόρου;
Κάνω έκκληση σε όλους μας. Αν τους πετύχετε να χαλάνε την κοινή μας περιουσία, να βρωμίζουν τη ζωή και την οπτική μας, πείτε τους μία κουβέντα, νουθετήστε τους.
Καλώ τους οργανωμένους συλλόγους των ομάδων να καταδικάσουν στην πράξη τέτοιες πρακτικές και να κανονίσουμε μέσα στον Μάιο μία οργανωμένη προσπάθεια (μαζί με τον Δήμο) να σβήσουμε όλες αυτές τις ασχήμιες.
Είμαστε μία διαφορετική ωραία, ανοιχτή, πολιτισμένη κοινωνία.
Με λίγη κοινή προσπάθεια, μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτερη.».

Το φαινόμενο το οποίο εξόργισε τον Δήμαρχο Τρικκαίων το βλέπουμε και στην πόλη μας την Καλαμπάκα εδώ και πολλά χρόνια. Άγνωστοι βανδαλίζουν κατά καιρούς τοίχους σπιτιών, καταστημάτων, δημόσιων κτηρίων της Καλαμπάκας και πινακίδων με συνθήματα, προκαλώντας την αγανάκτηση των ιδιοκτητών αλλά και γενικότερα κατοίκων της πόλης.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο νέοι κυρίως άνθρωποι, εξωτερικεύουν πάνω σε τοίχους τις «ανησυχίες» τους. Παιδιά με σπρέι «πυροβολούν» τοίχους ή πινακίδες με ποικίλες απόψεις και συνθήματα νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο εκτονώνονται.
Είναι όμως αυτός ένας σωστός τρόπος έκφρασης;
Τί μπορεί να γίνει για να αποτρέψει αυτούς που παίρνουν ένα σπρέι στα χέρια τους και βρωμίζουν ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες με υβριστικά/σεξιστικά/ρατσιστικά/οπαδικά και παντός είδους συνθήματα;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ