Τί σημαίνει λοιπόν αποσυμφόρηση;

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Επειδή στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή κατά την προσπάθεια δημοτικών συμβούλων που επιχείρησαν να… μεταμφιεστούν σε καθηγητές και καθηγήτριες Φιλολογίας για να ερμηνεύσουν τη λέξη «αποσυμφόρηση», παραθέτουμε τι αναγράφεται στο Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη:

αποσυμφόρηση = ο περιορισμός ή η απαλλαγή από στοιχεία που προκαλούν συνθήκες συμφόρησης (δυσκολία κυκλοφορίας, συνωστισμό κ.λπ.).

Ελπίζω και εύχομαι να μην εννοεί η μελέτη ότι πρέπει να εκδιωχθούν οι επισκέπτες των μονών, λόγω του ότι προκαλούν κυκλοφοριακό χάος στον δρόμο των Μετεώρων και το αδιαχώρητο εντός των μονών.

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου… και τοις στόμασι των δημοτικών συμβούλων…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν ακολουθείς τον δοκιμασμένο δρόμο όλων των διαχειριστών της εξουσίας και προσπαθείς να επιβάλεις με το έτσι θέλω την άποψή σου, όταν εμποδίζεις τους άλλους να προτείνουν κάτι διαφορετικό, όταν ο πρόεδρος διευκολύνει την κυριαρχία του δημάρχου, λες αποσυμφόρηση για να γλυτώσεις το γιουχάισμα. .
    Ο πολίτης επιβάλετε να έχει αποφασιστικό λόγο στις αποφάσεις που τον αφορούν και να αντιδρά στην αυθαιρεσία της εξουσίας σ’ αντίθεση με τον υπήκοο βολεμένο που δεν διανοείται και δεν επιθυμεί να αντιδράσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ