Δήλωση του Χρ. Σιμορέλη για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Θα ήθελα να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές, που έπειτα από ένα δύσκολο χρόνο επίμονης μελέτης, ολοκλήρωσαν τον κύκλο εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δούλεψαν και μελέτησαν πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια.

Επιπλέον συγχαρητήρια αξίζουν οι οικογένειες των παιδιών που τους στήριξαν ψυχικά και οικονομικά τη δύσκολη χρονιά των εξετάσεων. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές που έδωσαν τον αγώνα των πανελληνίων τα όνειρα και οι προσδοκίες τους να γίνουν πραγματικότητα.

Το παρόν σύστημα εισαγωγής πρέπει να αλλάξει προς όφελος του σχολείου και του μαθητή. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί η ολική αναμόρφωση του συστήματος επιλογής, ώστε να μην μπαίνει εμπόδιο στη λειτουργία του σχολείου, μετατρέποντας το σε εξεταστικό κέντρο και ωθώντας τις οικογένειες των μαθητών σε οικονομική αιμορραγία.

Μέσω του εθνικού διαλόγου για την παιδεία, χωρίς βιασύνη αλλά και χωρίς αναβολές, η Κυβέρνηση θα δώσει την κατεύθυνση αυτής της αναμόρφωσης που θα αναβαθμίζει το δημόσιο σχολείο. Στόχος είναι το σχολείο σταδιακά να μετατραπεί σε επαρκή φορέα για την προετοιμασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να απαλλαγούμε από παράλληλα σχήματα.

Σιμορέλης Χρήστος
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ