Το καλάμι!…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Το εμπόριο διέρχεται μεγάλη κρίση επί των ημερών μας και οι έμποροι, ειδικά οι μικρομεσαίοι, περνάνε πολύ δύσκολες ώρες. Ο τζίρος πέφτει συνεχώς, τα έξοδα, οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές τρέχουν και πολλοί επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση που φτάνει μέχρι του σημείου να κατεβάζουν τα ρολά και να βάζουν λουκέτο. Σοκάρει η θέα των σε σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο, κλειστών καταστημάτων με την ταμπέλα «ενοικιάζεται» σε γνωστούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο της Αθήνας, εκεί που κάποτε έσφυζαν από κίνηση και ζωή.

Εγώ παρά ταύτα, ακολουθώντας την αμερικάνικη και σίγουρη μέθοδο της επιτυχίας «να πουλάς κάτι μικρής μεν αξίας αλλά απαραίτητο και επομένως περιζήτητο», θα ανοίξω ένα μαγαζί και θα πουλάω …καλάμια!

Ναι, ναι, πολύ καλά διαβάσατε. ΚΑΛΑΜΙΑ! Και θα δείτε όλοι, όσοι τώρα γελάτε μαζί μου και νομίζετε πως «σαλτάρισα», ότι θα πιάσω την καλή.

Στην πόρτα μου θα γίνεται χαμός! «Δώσε κι εμένα μπάρμπα!»

Και …ο μπάρμπας θα είμαι εγώ!

Πρώτοι και καλύτεροι πελάτες μου μερικοί νεαροί και στην ηλικία και στο επάγγελμα δημοσιογράφοι, που έχουν γεμίσει τις οθόνες των τηλεοράσεων, τις στήλες κάποιων «μοντέρνων» περιοδικών και τα μικρόφωνα περιφερειακών ραδιοσταθμών. Τι σοφία είναι αυτή βρε παιδί μου! Τι γνώσεις! Τι κατάρτιση! Όλα τα ξέρουν οι αθεόφοβοι!

Κατακεραυνώνουν πολιτικούς, στρατιωτικούς, οικονομολόγους σε όλα. Τι έκαμαν λάθος, τι έπρεπε να είχαν κάνει και τι όχι και, με ύφος εισαγγελέως, εγκαλούν τους πάντες για τα πάντα. Μέχρι που σκέφτομαι «κοίτα πόσους σοφούς συναδέλφους έχουμε και δεν το ξέραμε…!»

Δεύτεροι για καλάμι κάποιοι νέοι «stars», ηθοποιοί και τραγουδιστές, που ξεκίνησαν σαν «γλάστρες» σε κάποιο τηλεπαιχνίδι ή μετά από κάποιο «ρολάκι» σε ένα σίριαλ ή διαφημιστικό «σποτάκι» στην Τ.V. και μιλάνε στα μικρόφωνα με ύφος τουλάχιστον μιας κυρίας Κυβέλη, ενός Βεάκη, μιας Νανάς Μούσχουρη, ενός Μάνου Κατράκη ή ενός Λουτσιάνο Παβαρότι, για να βάλουμε στο κάδρο των πρότυπων προς μίμηση κι έναν διάσημο αλλοδαπό.

Και ανοίγουν τα χρυσά μου το στοματάκι τους (το «τα χρυσά μου» με κλειστά τα δόντια) και όποιον πάρει ο χάρος, από τις κοτσάνες τους, που πέφτουν βροχή. Και είναι τόσο το πάθος τους για την Τέχνη, που μας κάνουν τη χάρη να «υπηρετούν», ώστε να μην έχουν καιρό οι μεν αρσενικοί ούτε να ξυριστούν οι δε κυρίες και δεσποινίδες να πάνε στη μοδίστρα να τους μακρύνει λίγο τη φούστα που μπήκε στο πλύσιμο κι έφτασε λίγο πιο κάτω από τον αφαλό…

Κορίτσια μάς εντυπωσιάζετε τόσο πολύ με το μίνι σας, το δήθεν τυχαίο σταύρωμα των ποδιών, για να δείξετε στους λιγούρηδες και ολίγον μπούτι, δεν χρειάζεται ν’ ανοίγετε και το στοματάκι σας, αν δεν έχετε να πείτε κάτι που ν’ αξίζει τον κόπο…

Ο Μένανδρος έλεγε: «ενίοις, το σιγάν κρείττον έστι του λαλείν».

Μην πετάτε λοιπόν «χρυσά μου» κοτσάνες, όπως εκείνο το στερεότυπο πια «βασικά» που το κολλάτε, ταιριάζει δεν ταιριάζει, παντού ή κάποιες μπαρούφες τύπου «τώρα δεν εργάζομαι γιατί τσεκάρω τις προτάσεις και τους ρόλους που μου έχουν προτείνει για να διαλέξω κάτι ποιοτικό, που να ταιριάζει στον τύπο μου και στο ταμπεραμέντο μου…»

Αφήστε νέοι και νέες στην άκρη αυτές τις ανοησίες και, αν θέλετε να διακριθείτε μια μέρα στον χώρο και το επάγγελμα που έχετε επιλέξει, πάρτε το απόφαση. Ο δρόμος για την επιτυχία είναι πάντα μακρύς, ανηφορικός και δύσκολος. Χρειάζεται χρόνο, κόπους και θυσίες…!

Στρωθείτε λοιπόν στη μελέτη και στη σκληρή δουλειά για να επιβιώσετε με το σπαθί σας και την αξία σας, και όχι με φιγουρατζίδικες εφήμερες ενέργειες κενές περιεχομένου, για να μην σβήσετε σαν διάττοντες αστέρες, που εξαφανίζονται στο χάος πριν προλάβουν να λάμψουν.

Κι όσο για μένα, μην ανησυχείτε, θα βρω πελάτες για τα καλάμια μου.

Τρίτοι στη σειρά, μετά τους νέους και νέες δημοσιογράφους και τους καλλιτέχνες, θα είναι σίγουρα αρκετοί από τους πολιτικούς μας και θα ξεκινήσω με τους συνήθως λαλίστατους στα Μ.Μ.Ε. «πατέρες» ή «μητέρες» του Έθνους. Οι περισσότεροι ξεκινάνε από το σπίτι τους με το «make up» επιμελώς απλωμένο στο πρόσωπο, έτοιμοι για τον φακό που θα δείξει τις κοκορομαχίες τους στην ΤV μας.

Ξεχνούν ότι ο λαός τους ψήφισε για να υπηρετήσουν την πατρίδα, ασχολούμενοι με τα αμέτρητα προβλήματά της, και όχι για να περιφέρονται αργόσχολοι από κανάλι σε κανάλι, μοιράζοντας φρούδες ελπίδες για ένα δήθεν καλύτερο αύριο με ακόμη καλύτερες μέρες.

-Καλύτερες μέρες είδαμε με το ΠΑΣΟΚ και με το «λεφτά υπάρχουν».

-Καλύτερες μέρες είδαμε και με τη Νέα Δημοκρατία, που πανηγυρίζει επειδή επί των ημερών της βγήκαμε στις αγορές με τα ομόλογά μας, που τώρα μένουν στα αζήτητα.

-Καλύτερες μέρες θέλει να μας πείσει ότι περνάμε μαζί της και η πρώτη αριστερή Κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καθιερώσει για «σλόγκαν» το «πετύχαμε, καταφέραμε, κατορθώσαμε»…

Κοίτα φίλε μου πόσα καλά μας έχουν εξασφαλίσει οι καλοί μας άνθρωποι, όλων των κομμάτων, που φροντίζουν πριν από εμάς για εμάς. Πόσο καλά περνάμε και δεν το ξέραμε! Και, εδώ που τα λέμε, καλύτερα που δεν το έχουμε καταλάβει, διότι αν το καταλάβουμε θα το ρίξουμε στις καταχρήσεις, στην καλοφαγία και θα τρέχουμε μετά σε Ινστιτούτα αδυνατίσματος για ν’ απαλλαγούμε από τα παραπανίσια κιλά…!

Και, για να σοβαρευτούμε:

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Να μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλοι ή να έχουν καβαλήσει το καλάμι και να νομίζουν ότι πράγματι κυβερνάνε την άμοιρη τούτη χώρα και το λαό της επειδή κατάργησαν τη γραβάτα…

Ευχαριστούμε, κύριοι και κυρίες βουλευτές. Όχι άλλες καλύτερες μέρες. Όχι άλλες. Στρωθείτε κύριοι (και κυρίες) εκπρόσωποι του λαού στη δουλειά.

Ο πολίτης βαρέθηκε, απογοητεύτηκε και σας έστειλε το μήνυμα στις τελευταίες εκλογές με το άκυρο, το λευκό και την αποχή, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Δεν το πήρατε το μήνυμα; Κακό του κεφαλιού σας! Στις επόμενες εκλογές, αυτός ο πολίτης, ο απογοητευμένος και αδιάφορα εγκαταλειμμένος στη μοίρα του, θα σας γυρίσει την πλάτη και θα ψάχνετε για την ψήφο του στους κάδους απορριμμάτων.

Εγώ πάντως το μαγαζί με τα καλάμια θα το ανοίξω, και θα κάνω μάλιστα και μια διαφήμιση που θα λέει: «Τρέξτε να προλάβετεεε! Το αφεντικό, δηλαδή εγώ, τρελάθηκεεε! Ειδική προσφορά για καλλιτέχνες και πολιτικούς, δύο καλάμια στην τιμή του ενός και χωρίς ΦΠΑ!»

Θα το ανοίξω και …να μου το θυμηθείτε …θα κάνω χρυσές δουλειές!

Ουρές θα σχηματίζονται έξω από την πόρτα μου.

Εδώ είμαστε, και θα το δείτε!

Καλάμιαααα…! Εδώ τα γερά καλάμιααα…!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ