Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Από παππού στον εγγονό η διαπλοκή (Κι από γιαγιά... κι από γιαγιά!)

Από παππού στον εγγονό η διαπλοκή (Κι από γιαγιά… κι από γιαγιά!)

-

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δεν έχασαν τίποτα το αξιόλογο όσοι δεν είχαν το κουράγιο και την ιώβεια υπομονή να παρακολουθήσουν τις κοκορομαχίες των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τα οικονομικά (και όχι μόνον) σκάνδαλα του παρελθόντος.

Και δεν έχασαν τίποτα διότι ήταν, όπως αναμενόταν άλλωστε, μία σκληρή αντιπαράθεση, με βαριές κατηγορίες του Πρωθυπουργού κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυρίως, με τον καθένα τους να κατηγορεί τον αντίπαλό του για σκάνδαλα από την παράταξή του και ν’ απαλλάσσει από κάθε κατηγορία και ευθύνη τους δικούς του «κατηγορούμενους».

Ένα κουραστικό, εξοντωτικό για τα νεύρα τριήμερο, γεμάτο ένταση, φραστικά πυροτεχνήματα προς εντυπωσιασμό (και κάποιες υπνηλίες στα έδρανα…) για να καταλήξει όλη αυτή η «θεατρική παράσταση» στο αυτονόητο! Σ’ αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, προ πολλού. Στη σύσταση δηλαδή Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία να παραπέμψει στη δικαιοσύνη όσους και όποιους φέρονται ως επίορκοι που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα. Οι οποίοι μάλιστα, εφόσον αποδειχτεί ότι όντως «τα τσέπωσαν», να υποχρεωθούν και να τα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο!

Σ’ αυτό συμφωνεί σύμπας ο ελληνικός λαός, του οποίου δεν διαφεύγει όμως και το γεγονός ότι, η ανακίνηση τέτοιων θεμάτων, γίνεται περιέργως πάντα σε ώρες που όποια Κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, βρίσκεται και με την πλάτη στον τοίχο για άλλα θέματα και επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από αυτά. Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε επίσης και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού, με τις οποίες μας βεβαιώνει ότι ο δύσκολος δρόμος βρίσκεται στο τέλος του και ότι σύντομα έρχεται η ανάκαμψη όπως και ότι, με την Ανάσταση του Πάσχα, θα έρθει και η Ανάσταση της οικονομίας!

Ωραία στα λόγια όλ’ αυτά κύριε Πρωθυπουργέ αλλά, αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα όσα παρόμοια υποσχεθήκατε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, τον Γενάρη του 2015, έμειναν όνειρο απατηλό, οι νέες διαβεβαιώσεις σας δεν πείθουν πια κανέναν. Και δεν πείθουν ειδικά τους τρία περίπου εκατομμύρια συμπολίτες μας χαμηλών εισοδημάτων, που με τις συνεχείς μειώσεις (άμεσες και έμμεσες) των μισθών και των συντάξεών τους βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και διερωτώνται τι θα θεωρήσετε ως επιτυχία σας άραγε και ως ανάκαμψη; Μήπως την θετική «αξιολόγηση» από τους δανειστές μας, την οποία θα πάρετε επειδή θα τους έχετε δώσει για μια ακόμη φορά «γη και ύδωρ» με νέες μειώσεις στις συντάξεις, στα εφάπαξ, κ.λπ. ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων;

Αυτές τις μειώσεις θα τις δώσετε άραγε πίσω σ’ αυτούς που τις στερήθηκαν, για ν’ ανασάνουν; Διότι, τότε και μόνον τότε θα έχει το δικαίωμα και η λαλίστατη κυβερνητική εκπρόσωπος να ισχυρίζεται από τηλεοράσεως ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες και να θριαμβολογεί επειδή θα έχουμε πάρει την αξιολόγηση με τα γνωστά: «Η κυβέρνηση επέτυχε…, …κατάφερε, …κατόρθωσε» κ.λπ. όταν κάθε τέτοιο της «κατόρθωμα» θα έχει πληρωθεί ακριβά, όπως γίνεται πάντα με τα προαπαιτούμενα ή τα ισοδύναμά τους από τις τσέπες των μη εχόντων πλέον ούτε τα απαραίτητα προς το ζην, διότι, τους τα έχετε πάρει πλέον όλα! Ας μη τους «δουλεύει» λοιπόν κι από πάνω η κυρία Γεροβασίλη… Πολύ πάει…!

Αυτά φίλοι αναγνώστες για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την διαπλοκή αξιωματούχων της πολιτείας μας τα τελευταία χρόνια σε σκάνδαλα με μίζες εκατομμυρίων, κάτι που δεν είναι όμως φαινόμενο μόνον της εποχής μας, όπως ίσως κάποιοι νομίζουμε.

Αντίθετα, είναι «κουσούρι της φυλής μας», που μας το κληροδότησαν με το DNA τους αρχαίοι μας πρόγονοι! Ανάμεσα τους μάλιστα και κάποιοι από τους πιο διάσημους, όπως ο Δημοσθένης και η Κλεοπάτρα, οι οποίοι θα ήταν σίγουρα πρώτοι και καλύτεροι στις …λίστες Λαγκάρντ ή Μπόργιανς αν ζούσαν σήμερα!

Ο επιφανέστερος μεταξύ των δέκα πρώτων ρήτορας της εποχής του Δημοσθένης (384-322 π.Χ.), καταγόμενος από την Παιανία Αττικής για παράδειγμα, ενώ έχαιρε της εκτίμησης και του θαυμασμού όλων για τους πύρινους λόγους τους οποίους κατέγραφε εναντίον του βασιλέα Φιλίππου (όπως οι «Ολυνθιακοί» και οι «Φιλιππικοί, εξαιτίας των οποίων ο Φίλιππος δεν κατόρθωσε να κατακτήσει το Βυζάντιο) κατηγορήθηκε για δωροληψία! Με 300 τάλαντα (νόμισμα μεγάλης αξίας την εποχή εκείνη) φέρεται να δωροδοκήθηκε από τον τότε βασιλέα των Περσών, για να του αποκαλύψει τα στρατηγικά σχέδια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Υπό το βάρος αυτής της κατηγορίας, που ισοδυναμούσε με προδοσία, αυτοεξορίστηκε στην Αίγινα για να επανέλθει στην Αθήνα το 322 π.Χ. όπου και αυτοκτόνησε με δηλητήριο και με τη «ρετσινιά» του δωρολήπτη «διαπλεκόμενου» να τον συνοδεύει εσαεί.

Θυμίζουμε ότι τους έξοχους λόγους του που έμειναν στην ιστορία, τους εκφωνούσαν φίλοι ή συγγενείς του εξαιτίας του έντονου τραυλισμού που τον βασάνιζε και για την θεραπεία του οποίου κατέφευγε στις παραλίες της Αττικής όπου, επί ώρες, έκανε ασκήσεις με βότσαλα της θάλασσας στο στόμα του.

Δεύτερη χρονολογικά διαπλεκόμενη μετά τον Δημοσθένη υπήρξε και η 100% Ελληνίδα, καίτοι βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα η Ζ’ η οποία γεννήθηκε το 69 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και ήταν θυγατέρα του Πτολεμαίου ΙΑ’ Νέου Διονύσου του Αυλητού, της δυναστείας των Λαγιδών και μιας παλλακίδας του!

Από εμφάνιση, μόνον «καλλονή» όπως την θέλει ο μύθος που την περιβάλλει δεν ήταν. Μικροκαμωμένη, με ενδιαφέρουσες σωματικές αναλογίες, γοητευτική, με βλέμμα που «κάρφωνε» τον συνομιλητή της, με μύτη μεγάλη και γαμψή, αλλά και με υψηλότατο δείκτη ευφυίας. Αυτό το τελευταίο ήταν άλλωστε και το ισχυρότερό της «όπλο», το μεγαλύτερό της «ατού», που την βοηθούσε να χρησιμοποιεί τα περιορισμένα της χαρίσματα με τρόπο όμως που να σαγηνεύει τους άντρες και να επιτυγχάνει τους σκοπούς της!

Σε ηλικία 17 ετών, ο πατέρας της την υποχρέωσε να παντρευτεί τον δεκάχρονο τότε δευτερότοκο γιο του (και αδελφό της) Πτολεμαίο τον ΙΒ΄, για να έχει συνέχεια η οικογενειακή τους δυναστεία!

Αργότερα, με την ακαταμάχητη γοητεία της, έθελξε τον Καίσαρα Αύγουστο και στη συνέχεια τον στρατηγό του Μάρκο Αντώνιο ο οποίος, με τους Οκτάβιο και Λέπιδο, είχαν συστήσει την Β’ τριανδρία, το 43 π.Χ.

Ο Μάρκος Αντώνιος, αφού κατανίκησε τους Κάσιο και Βρούτο στους Φιλίππους το 42 π.Χ., ανέλαβε τη διοίκηση της Ανατολής, γνωρίστηκε, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τη βασίλισσα πλέον της Αιγύπτου Κλεοπάτρα, εγκαταλείποντας τη σύζυγό του Οκταβία, η οποία ήταν αδελφή του Οκταβιανού Αυγούστου. «Μένεα πνέων» ο τελευταίος για τον λόγο αυτό, ήλθε σε πολεμική σύγκρουση με τον Μάρκο Αντώνιο, τον κατατρόπωσε στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. και τον ανάγκασε να καταφύγει στην Αλεξάνδρεια, όπου και τελικά αυτοκτόνησε…

Την ταπεινωτική ήττα και τον θάνατο του Μάρκου Αντωνίου δεν άντεξε η Κλεοπάτρα, η οποία αυτοκτόνησε κι αυτή με δάγκωμα φιδιού που το πήρε στην αγκαλιά της, ακριβώς για τον σκοπό αυτό.
Κι επειδή θα διερωτηθείτε ίσως γιατί γράφω όλα αυτά σήμερα, ιδού και η απάντηση. Σε απόκομμα πολύ παλιάς εφημερίδας, της οποίας δεν συγκράτησα το όνομα για να το αναφέρω, ανακάλυψα προ καιρού ένα ενδιαφέρον σχόλιο της Ελένης Αποστολοπούλου-Χουκ, Καθηγήτριας Πανεπιστημίου της Ολλανδίας, στο οποίο αποκαλύπτει ένα ακόμη «προσόν» της Κλεοπάτρας Το προσόν της διαπλεκόμενης!

Η κυρία Χούκ γράφει ότι ο Ολλανδός ερευνητής-παπυρολόγος Πέτερ Βαν Μίνεν, ανακάλυψε την υπογραφή της Κλεοπάτρας σε πάπυρο που σώζεται στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Βερολίνου με χρονολογία 33 π.Χ. (τρία χρόνια πριν καταλάβουν την Αίγυπτο οι Ρωμαίοι δηλαδή). Στον πάπυρο αυτό, κάτω από τη λέξη «γενέσθω» στα ελληνικά (που ισοδυναμούσε με την διαταγή «να γίνει»), η Κλεοπάτρα δίνει την έγκρισή για εισαγωγή σε μεγάλες ποσότητες φορτίου σιτηρών και κρασιού στην Αίγυπτο, χωρίς την καταβολή δασμών. Ευνοούμενος από τη χαριστική αυτή έγκριση της Κλεοπάτρας μας ήταν ο εκ των στρατηγών του Μάρκου Αντωνίου Canidius, με τον οποίο διατηρούσε επίσης ερωτικό δεσμό, ο οποίος ήταν και πατέρας των τριών παιδιών της…!

Και σύννεφο «το κέρατο» στον Μάρκο Αντώνιο δηλαδή η καλή μας «προγιαγιά» και διαπλεκόμενη σε σκανδαλώδη χαριστική πράξη, για να ευνοήσει τον εραστή της!

Συμπέρασμα: Είναι σωστή και σοφή η ρήση ότι: «Οι αιώνες αντιγράφουν αλλήλους!» Και να είχαμε επομένως αμφιβολίες για την ελληνική ή όχι καταγωγή της Κλεοπάτρας, το κληροδότημά της αυτό και μόνο της «διαπλοκής» που μας άφησε, είναι αρκετό …για να πειστούμε!

Κοίτα φίλε μου τι κάνει το καταραμένο το DNA! Κοίτα τι πάει και κάνει…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

www.physionatsis.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

 

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr