Μπροστά στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά με τα στεγαστικά τους δάνεια και γενικότερα με τα χρέη τους, το ΚΚΕ τον περασμένο Νοέμβρη κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία η οποία προέβλεπε την παύση πλειστηριασμών, πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων.
Παρά τις κορόνες και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με επίκεντρο τη λαϊκή κατοικία, τα υπόλοιπα κόμματα απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι η κοινή τους πολιτική που βγάζει στο «σφυρί» τη λαϊκή κατοικία. Παρότι κλήθηκαν από τους βουλευτές του ΚΚΕ να τοποθετηθούν συγκεκριμένα, τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο βέβαια και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ, που απέρριψε χωρίς συζήτηση την πρόταση του ΚΚΕ, έκαναν με τη σειρά τους γαργάρα την τροπολογία!
Η στάση τους αυτή αποκαλύπτει και το μέγεθος της κοροϊδίας όσων ισχυρίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τώρα, παραμονές των εκλογών, περί προστασίας της λαϊκής κατοικίας αλλά και για τα προγράμματα στέγασης εργαζομένων και νέων. Πολύ περισσότερο τώρα, που δημιουργείται μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων, μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και τα χρεωμένα νοικοκυριά επιβαρύνονται με τρεις επιπλέον δόσεις τον χρόνο.
Το άρθρο της τροπολογίας – προσθήκης του ΚΚΕ την οποία απέρριψαν σύσσωμα τα άλλα κόμματα ανέφερε συγκεκριμένα:
«Από την ψήφιση του παρόντος παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια – funds, του Ελληνικού Δημοσίου και των ΟΤΑ, σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων για οφειλές τους προς αυτούς.
Τα μέτρα αυτά αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί».
ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!