Σόλων Κωτούλας: Γιατί τόσος φόβος;

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Άκουσα τις τελευταίες δηλώσεις των εκπροσώπων της νυν δημοτικής αρχής, καθώς και της μείζονος αντιπολιτεύσεως και μπήκα στον πειρασμό να κάνω μερικές σκέψεις, για να λύσω μερικές απορίες.

Έχουν από καιρό ξεκινήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού των δημοτών του δήμου μας με συνεχείς αναφορές στα πρόσωπά τους και στα επιτεύγματα των διαχρονικών ενεργειών τους, που μόνο αυτοί βλέπουν και αυτοϊκανοποιούνται.

Με τη συνδρομή κάποιων ΜΜΕ, προσπαθούν εδώ και μήνες να μας παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο και τα ανύπαρκτα επιτεύγματά τους.

Μέσα στη λαχτάρα τους να εκλεγούν, φαντασιώνονται εκλογικά σενάρια και αυτοανακηρύσσονται νικητές! Προς δική των ικανοποίηση και τέρψη και απογοήτευση της πλειοψηφίας των πολιτών.

Ο ένας θέλει να πιστεύει πως θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο, γιατί στο δεύτερο θα χάσει, ενώ ο δεύτερος ελπίζει να είναι στους δυο πρώτους του δευτέρου γύρου, για να επαναλάβει τα των προηγουμένων εκλογών.

Ωραία Πρεβεντινά σενάρια και όνειρα θερινής νυκτός. Επηρεάστηκαν μάλλον από τα μπράβο και τα λεγόμενα των σαλιγκαριών που τους περιβάλλουν! Τέτοια διορατικότητα με στοιχεία ναρκισσισμού είχαμε χρόνια να δούμε στην τοπική πολιτική σκηνή.

Γιατί άραγε τόσος φόβος!

Μήπως επειδή μετά από τόσα χρόνια μονιμότητος στην εξουσία βλέπουν τους καρπούς των πράξεών τους; Μήπως τρέμουν στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να τους σπάσει την αποκλειστικότητα;

Ή μήπως βλέπουν τον κόσμο που τους γυρνά την πλάτη και αρκούνται σε ό,τι τους λένε οι υποτακτικοί τους;

Μήπως έχουν ευθύνες για την πολύχρονη στασιμότητα της περιοχής;

Μήπως έχουν συνεισφέρει από πολλών ετών στην εγκατάλειψη των χωριών;

Ή μήπως αισθάνονται τύψεις γιατί συνέβαλλαν στη οπισθοδρόμηση τού Δήμου μας, σε πλήρη αντίθεση με όσα συμβαίνουν γύρω μας (Δήμος Τρικκαίων, Βόλος και αλλού).

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η δουλειά των Δημοτικών Αρχόντων δεν είναι ο εντυπωσιασμός των πολιτών και ο συνωστισμός τους με ομαδικές και οπαδικές παρουσίες σε κάθε εκδήλωση αμφιβόλου ουσίας, στα πανηγύρια, στα τσιπουράδικα, τα μπαράκια και όπου αλλού, μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και ψευδαισθήσεων!

Ο ρόλος τους είναι πολύ σπουδαίος και δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στις εντυπώσεις χωρίς ουσία !

ΣΟΛΩΝ Ι. ΚΩΤΟΥΛΑΣ
Ιατρός Παθολόγος
Αντιπρόεδρος Επαγ.Ενώσεως Παθολόγων Ελλάδος
Ιατρός των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμπάκας-Μετεώρων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ