Τα εκλογικά! Ο δήθεν υποψήφιος πολιτικός (Ο Τσίτσος και οι υπηκόοι)

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η ανθρώπινη φύση γίνεται ιδιαιτέρως ασθενής όταν χάσει τον προσανατολισμό της. Κυβερνήτες και υπήκοοι είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι υποκύπτουν, είτε σε υποσχέσεις, είτε σε απειλές, είτε σε απερίγραπτους συνδυασμούς. Κατευθυνόμενες συζητήσεις, αλλοιωμένες συνειδήσεις, στημένες φωτογραφήσεις.

Κάποιοι υποδύονται τους ηγέτες, πολλοί τους υποψηφίους, άλλοι αυτοαναγορεύονται κριτές των πάντων, οι περισσότεροι περιφέρουν απλώς την ασημαντότητά τους στα δήθεν γνωστά εκλογικά στέκια. Επίσης οργιάζουν με φώτο και σχολιασμούς στο fb διαρκώς.

Μάλλον ήρθε η ώρα να απολαύσουν μόνοι τη δήθεν μεγαλοσύνη τους, αόρατοι κυριολεκτικά από τους υπόλοιπους…

Υπάρχει άραγε κατάντημα πιο μειωτικό για την ανθρώπινη υπόσταση από το να υποστηρίζει κανείς ενσυνείδητα απόψεις, στις οποίες ο ίδιος δεν πιστεύει;

Ο ίδιος άνθρωπος, (ο Τσίτσος) είναι που κατά καιρούς έχει δείξει το πραγματικό του πρόσωπο, τον χαρακτήρα του και τις δήθεν ιδέες και οράματα, προσπαθεί να πείσει και άλλους να τον ακολουθήσουν.

Ο επαγγελματίας δήθεν πολιτικός (Τσίτσος) κρύβεται καλά, χρησιμοποιεί τεχνικές, δείχνει έξυπνος, ενεργητικός, ικανός, θαρραλέος πάντα στα εύκολα, όπως όλοι οι θρασύδειλοι…

Χρησιμοποιώντας τα μέσα που διαθέτει και του διατίθενται, βρίσκει συμμάχους ομοίους του, μεταξύ αδυνάμων χαρακτήρων και προσπαθεί να μεταμορφωθεί ενώπιον του πλήθους από υποκείμενο χλεύης σε υποκείμενο θαυμασμού.

Όμοιοι του (Τσίτσου), υπάρχουν παντού. Τους διακρίνει μια μεγαλομανία, ένας απίστευτος ξερολισμός, το ύφος της μεγαλοφυΐας, η διαρκής υποτίμηση των πάντων. Όλοι ανεξαιρέτως παριστάνουν πως αγνοούν ποια είναι ακριβώς τα αντικείμενα που επιπλέουν, εκτός από τους φελλούς. Είναι εκείνοι οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» με την φασίζουσα νοοτροπία, οι απαραίτητοι μαϊντανοί του «χώρου», που ξημερώνονται αερολογώντας και κατακεραυνώνοντας ανάμεσα σε αναρίθμητα ξύδια, αυτοί που επικαλούνται τις δήθεν γνωριμίες τους ως κάτι το σπουδαίο.

Φιλαράκο (Τσίτσο) μην προσπαθείς να πείσεις για κάτι που δεν είσαι και που φαίνεται κιόλας! Και φαίνεται γιατί δεν έχεις πείσει oύτε τον ίδιο σου τον εαυτό… πώς θα πείσεις, λοιπόν, τον απέναντι;

Φιλαράκο (Τσίτσο) η αλήθεια είναι, πως μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα….

Καλή επιτυχία Τσίτσο!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η γελοιογραφία έχει και όρια

Οι εκλεκτοί των κομμάτων

Φύγε εσύ, έλα εσύ

Μέλλω να σε εξεμέσω