Εφημερίδα «Τα Μετέωρα»: 28 χρόνια με συνέπεια στη μάχη της αμερόληπτης ενημέρωσης

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σήμερα συμπληρώνονται είκοσι οκτώ χρόνια ανελλιπούς κυκλοφορίας της Εφημερίδας «Τα Μετέωρα». Ήταν 29 Ιουλίου του 1994 όταν τυπώθηκε το πρώτο φύλλο -για τη β΄ περίοδο- της ιστορικής Εφημερίδας της Καλαμπάκας, και από τότε είναι ανελλιπώς κοντά σας κάθε Παρασκευή.

Όλα αυτά τα χρόνια «Τα Μετέωρα» παρεμβαίνουν δημιουργικά στην έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων αυτής της πόλης και όχι μόνο. Ακολουθούν μια ασυμβίβαστη πορεία, που πέρασε από την αρχική αμφισβήτηση και τον δισταγμό στο χρονικό σημείο να αποτελεί σήμερα μια ολοκληρωμένη και καταξιωμένη Εφημερίδα στη συνείδηση των αναγνωστών της.

Με την παρουσία της κάλυψε το τεράστιο κενό που υπήρχε στον χώρο της ενημέρωσης στην Καλαμπάκα και εμπλούτισε το σύνολο των εφημερίδων στον Νομό.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς και τις αντιξοότητες που συνάντησαν στην πολύχρονη αυτή πορεία «Τα Μετέωρα» κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα της αντικειμενικής πληροφόρησης.

Με επίπονες και επίμονες προσπάθειες «κόντρα στα σημεία των καιρών» κατάφερε βδομάδα τη βδομάδα να διευρύνει την αξιοπιστία της, να κερδίζει σε κύρος και να εδραιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση όλων.

Τα 28 χρόνια των Μετεώρων, πιστοποιούν ότι ο περιφερειακός Τύπος στην Ελλάδα έχει σοβαρές αντοχές, από τις οποίες αντλούνται σημαντικά διδάγματα για τον ρόλο και την ποιότητα της έντυπης ενημέρωσης.

Στη μακροχρόνια πορεία τους στο Καλαμπακιώτικο δημοσιογραφικό τοπίο «Τα Μετέωρα» διακρίθηκαν για το σεβασμό στον αναγνώστη και συνεχίζουν να αποτελούν μια αξιόπιστη και συνεπή φωνή ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν δύσκολο ρόλο, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Ζούμε ιστορικές στιγμές με γεγονότα πρωτόγνωρα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι εξελίξεις προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα. Σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς έχουμε ανάγκη από ψύχραιμες φωνές ανάλυσης των γεγονότων προς όφελος πάντα του δημοσίου συμφέροντος και της δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και δίνουμε βήμα στους συνεργάτες μας, στους αρθρογράφους και δημοσιογράφους να διατρανώσουν τις απόψεις τους και να αφυπνίσουν . «Τα Μετέωρα» μπορούν και οφείλουν να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην ενημέρωση, στον προβληματισμό και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο τοπικός – περιφερειακός Τύπος διαδραματίζει έναν σπουδαίο ρόλο για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων, την ενημέρωση και τη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, ενώ δεσμεύει και ελέγχει την όποια εξουσία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η εποχή μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξαιρετικά δύσκολη για την επιβίωση μιας εφημερίδας τόσο λόγω της οικονομικής και πνευματικής κρίσης, όσο και της αλματώδους εξέλιξης της τεχνολογίας, αναμφίβολα όμως οι εφημερίδες αποτελούν τον πυλώνα της δημοκρατίας.

Η ωραία περιπέτεια της Εφημερίδας των Μετεώρων μπήκε ολοταχώς στον 29ο χρόνο της και χρειάζεται ακόμη περισσότερο την αγάπη και τη στήριξη των συνεργατών μας, των πιστών αναγνωστών μας, των φίλων μας.

Οι εποχές δεν είναι εύκολες, η προσπάθεια δεν λιγοστεύει. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουμε -σε δύσκολες συνθήκες- και θέλουμε ακόμη περισσότερους συνοδοιπόρους.

Σας υποσχόμαστε ότι θα παραμείνουμε σταθερά προσανατολισμένοι στις αξίες, στις αρχές και στη δεοντολογία που θέσαμε από την αρχή. Θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και μαχητικοί και θα λογοδοτούμε μόνο σε εσάς τους πολύτιμους αναγνώστες μας!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να μαχόμαστε για την έγκυρη, υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση, την ανάδειξη των προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και την καταγραφή της τοπικής ιστορίας !

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣ. ΜΠΑΚΟΛΑΣ
Εκδότης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ