Η υπουργός «εισαγγελέας» – συγνώμη παιδείας και καταστολής

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Για ακόμη μια φορά η εισαγγελέας παιδείας, συγνώμη υπουργός παιδείας πολιτεύεται και νομοθετεί κρατώντας τον κνούτο. Με μηνυτήρια αναφορά και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης στέλνει στον εισαγγελέα εννέα (9) φοιτητές και φοιτήτριες γιατί άκουσον – άκουσον κρατούσαν «εν ομηρεία» τον κοσμήτορα της σχολής τους. Τους κατηγορεί για απαγωγή ώστε οι φοιτητές/τριες να βρεθούν κατηγορούμενοι για κακούργημα που επισύρει κάθειρξη δέκα (10) ετών! Ο κοσμήτορας δεν είδε «ομηρεία», οι συνάδελφοί του επίσης, ούτε το προσωπικό της Σχολής. Την «ομηρεία» την είδε η υπουργός Παιδείας.

Ως εισαγγελέας επέβαλε μέσω δικαστικών αποφάσεων την αποτίμηση – «αξιολόγηση» των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Ως υπερ – εισαγγελέας αγνόησε τις προειδοποιήσεις και τις νομικές συνέπειες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την παροχή (με άγνωστο αντίτιμο) των προσωπικών δεδομένων της εκπαιδευτικής κοινότητας στη cisco για το εκπαιδευτικό φιάσκο της τηλεκπαίδευσης.

Ως υπερ – εισαγγελέας γνωμάτευσε και επέβαλε την ελάχιστη βάση εισαγωγής για να ενισχύσει την «αριστεία» εκπαραθυρώνοντας από τα δημόσια πανεπιστήμια όχι μόνον τους μαθητές τους κάτω από τη βάση, αλλά και μαθητές και μαθήτριες που κατάκτησαν υψηλότατες βαθμολογίες και βλέπουν έκπληκτοι να μένουν εκτός. Βλέπετε δεν έχουν όλοι και όλες την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού ελέω μπαμπά. Αλήθεια σε ποια βάσανο εξετάσεων συμμετείχε, με ποιες πανελλήνιες «κονταροχτυπήθηκε» για να καταλάβει την αγωνία, τον πόνο, το ξενύχτι, την οικονομική αφαίμαξη παιδιών και γονέων? Η ιδιωτική εκπαίδευση και τα κολλέγια ήδη περιμένουν την έτοιμη πελατεία τους με το καλύτερο «κολλέγιο» στις ακαδημαϊκές λίστες κατάταξης κάπου στο 2000, όταν το Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στα πρώτα 500, παγκοσμίως! Αριστεία!
Ως υπερ – golden girl επέβαλε την ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημιακού δάσους Περτουλίου στο όνομα τάχα της ανάπτυξης ώστε να γειτνιάζει με τις ανεμογεννήτριες σε περιοχές natura καταπατώντας και παραβιάζοντας την πολιτιστική, οικολογική και ιστορική κληρονομιά του ορεινού όγκου των Τρικάλων. (Αλήθεια ο πολιτευόμενος γόνος με ιστορικό αρχοντικό στην περιοχή θα αισθάνεται καλά βλέποντας από το παράθυρο του αρχοντικού τις ανεμογεννήτριες?)

Ως εργοδότης νομοθετεί ένα κλειστό σύστημα διοίκησης με έξι (6) «κολλητούς» της πανεπιστημιακής κοινότητας οι οποίοι θα προτείνουν και άλλους πέντε (5) εξωτερικούς θεσμικούς παράγοντες οι οποίοι δεν θα λογοδοτούν ποτέ και σε κανέναν διαχειριζόμενοι κατά το δοκούν τα κονδύλια στην έρευνα και την εκπαίδευση. Εξάλλου ένας νέο-φιλελεύθερος λαγός το δήλωσε ευθαρσώς: «Το πρόβλημα του ελληνικού Πανεπιστημίου είναι η πολύ δημοκρατία»! άκουσον, άκουσον!
Σε αυτό το άνυδρο εκπαιδευτικό τοπίο, εμείς θα είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες. Ραντεβού λοιπόν στον επερχόμενο εκπαιδευτικό και κοινωνικό χειμώνα που διαφαίνεται στον ορίζοντα!

Βασίλειος Παππάς
Πρωτοβουλία Καθηγητών Τρικάλων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ