Ο Επικήδειος λόγος του καθηγητή Νικολάου Κατοίκου στην κηδεία του Θανάση Σιούτα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σήμερα η Καλαμπάκα πάνδημα προπέμπει στην αιωνιότητα τον διακεκριμένο Δάσκαλο Αθανάσιο Σιούτα. Η θλιβερή είδηση της εκδημίας διέτρεξε χθες την πόλη μας και ολόκληρο το Νομό μας. Έφυγε από τη ζωή αναπάντεχα ο Θανάσης Σιούτας. Είναι απίστευτο! Στην «άλλη όχθη» ο Θανάσης, ο σπουδαίος φίλος μας, ο εξαιρετικά δραστήριος άνθρωπος, σε πρόωρη ηλικία με τα σημερινά δεδομένα!

Θλίβεται η Θεοτόκος (η γενέτειρά του), η Καλαμπάκα, τα χωριά όπου υπηρέτησε, τα Χάσια που τα ανέδειξε με τα συγγράμματά του. Θλίβεται η οικογένειά του (η σύζυγός του Δάφνη και τα παιδιά του Σπύρος και Βασιλική, με τα αγαπημένα του εγγόνια, που τόσο φρόντιζε). Θλίβονται οι συνάδελφοι και φίλοι του. Πενθεί όλη η πόλη μας. Θα λείψουν τώρα τα ωραία άρθρα του από τον τοπικό Τύπο. Θα είναι πια ανάμνηση η ζωντανή παρουσία του, και θα μείνουν ανεξίτηλες οι συζητήσεις που κάναμε πάνω σε κοινωνικά θέματα κατά τις συναντήσεις μας.

Ο Θανάσης Σιούτας αφιέρωσε τη ζωή του στην Εκπαίδευση, στην Οικογένεια, στη Φιλία, στα Πολιτιστικά, στη Φύση, στο χωριό του, και γενικότερα στα Χάσια, στη Γλώσσα μας, και ειδικότερα στο ιδίωμα των Χασίων. Μας άφησε παρακαταθήκη τέσσερα πολυσέλιδα βιβλία με πολιτιστικό και γλωσσικό περιεχόμενο. Τίμησε τη νεότερη γενιά, που διαδέχθηκε στην Εκπαίδευση τη δική μας. Ήταν υποδειγματικός Δάσκαλος και ταυτόχρονα κοινωνικός, εργάτης, σεμνός, δοτικός, προσηνής, άοκνος, φιλομαθής, άνθρωπος με αρχές και με οράματα.

Μέσα στον βαθύ πόνο η οικογένειά του, οι συγγενείς του, οι συνάδελφοί του και οι φίλοι του μπορούν να σεμνύνονται κιόλας που συμπορεύτηκαν στη ζωή με αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο.

«Καλόν Παράδεισο», αξέχαστε φίλε και συνάδελφε Θανάση.

Νίκος Κατοίκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img