Το Κονάκι της Περιστέρας καιρός να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί ως τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο Όμιλος Φίλων Πολιτιστικής Κληρονομιάς εύχεται, μέσω των τοπικών ραδιοσταθμών και εφημερίδων, σε όλους τους πολίτες του Δήμου Μετεώρων, Χρόνια Πολλά. Είθε η ανάσταση του Κυρίου να θερμάνει τις προσδοκίες όλων για ένα καλύτερο μέλλον.

Μαζί με τις θερμές ευχές προς τον κ. Δήμαρχο και τα αξιότιμα μέλη του δημοτικού συμβουλίου (όλων των παρατάξεων) για υγεία και μακροημέρευση.

Τους παρακαλούμε, ακόμη μια φορά, να δουν θετικά το αίτημά μας «περί αξιοποίησης της Οθωμανικής Έπαυλης Περιστέρας και να αναδειχθεί ως τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής μας», με προοπτική χρήσης του, ως μουσείο/ πολιτιστικό/ πνευματικό/ συνεδριακό κέντρο ή για οποιαδήποτε άλλη, δημόσια ή δημοτική χρήση

Το είπαμε πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το λέμε, ότι το κονάκι το έκτισε τούρκος αγάς, πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, με τον ιδρώτα και το αίμα των κολίγων παππούδων μας.

Είναι χαρακτηρισμένο «ως ιστορικό μνημείο και έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία ΦΕΚ 401τΒ/28.06.1985»

Κανείς άνθρωπος, απ’ αυτούς που γνωρίζουν την ιστορία της τουρκικής Έπαυλης, δεν θέλει την κατάρρευση του μνημείου.

Καθημερινά (τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Φ.Π.Κ) δεχόμαστε πλήθος τηλεφωνημάτων, από απλούς συμπολίτες οι οποίοι μας ενθαρρύνουν στο έργο μας. Η γραφειοκρατία και η ολιγωρία «περί μη αξιοποίησης ενός σπάνιου Ιστορικού Μνημείου της Νεότερης Πολι-τιστκής Κληρονομιάς» θεωρείται σοβαρή πράξη εγκληματικής ενέργειας!

Η κοινωνία μας αποτελείται από τρεις τύπους ανθρώπων: τους δραστήριους, τους αδιάφορους και τους αντιδραστικούς. Οι δραστήριοι είναι εκείνοι που ωθούν την κοινωνία προς την εξέλιξη και την πρόοδο.

Για τον Ο. Φ. Π. Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο Πρόεδρος
Ν. Γκούμας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ