Δήλωση της Π. Δριτσέλη για την Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

-

“Στοίχημα για την κοινωνία μας η δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας ώστε καμία γυναίκα να μη μένει αβοήθητη”

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η σημερινή μέρα μας αφορά όλους και όλες. Τα συγκλονιστικά στοιχεία που δίνει ο ΟΗΕ σχετικά με την αύξηση των γυναικοκτονιών αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ουσιαστικά αποτελούν τον καθρέφτη της κο-ινωνία μας και σίγουρα την εικόνα αυτή, όχι μόνο δεν την επιθυμούμε αλλά θα παλέψουμε να την αλλάξουμε κιόλας.

Η περίοδος από τον Μάιο του 2020 κα μετά έχει αυξήσει δραματικά τα πε-ριστατικά βίας. Στη βία κατά των γυναικών όλες είναι ευάλωτες καθώς δεν εξαιρούνται γυναίκες με υψηλό εκπαιδευτικό ή οικονομικό επίπεδο ούτε άλλες. Η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί κοινωνική και όχι ατομι-κή ευθύνη. Υποχρεωνόμαστε όλοι να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή του.

Επιπλέον, η Πολιτεία επιβάλλεται να ενσκύψει πιο επισταμένα πάνω από το πρόβλημα και άμεσα να προχωρήσει στις εξής παρεμβάσεις:

-Ενίσχυση του Δικτύου Δομών (Συμβουλευτικά Κέντρα & Ξενώνες Φιλοξε-νίας) για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και επέκτασή του σε όλη την Ελλάδα.

-Μονιμοποίηση των Δομών και ένταξή τους στον τακτικό προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης ή των ΟΤΑ.

-Πρόληψη από μικρή ηλικία, μέσω ειδικών μαθημάτων στα σχολεία για την ισότητα των φύλων.

-Δημιουργία προγραμμάτων θεραπευτικής αντιμετώπισης για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικών αδικημάτων, όπως προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Η σιωπή είναι ανοχή.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ Φοβόμαστε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΡΙΤΣΕΛΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ