Η ζούγκλα του Ασπροποτάμου κινδυνεύει!

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι η ρυθμιστική αρχή ενέργειας έδωσε άδειες παραγωγής για τους πρώτους 15 αιολικούς σταθμούς, με συνολικά 32 ανεμογεννήτριες, στην περιοχή του Ασπροποτάμου. Τις περισσότερες από αυτές, οι “πράσινοι” επενδυτές, σχεδιάζουν να τις τοποθετήσουν στο αρχέγονο αυτό δάσος το οποίο εγώ αποκαλώ, η ζούγκλα του Ασπροποτάμου.
Σχεδιάζουν να τις τοποθετήσουν διάσπαρτες, ως μεμονωμένα έργα που με τον νέο νόμο δεν χρειάζονται καν μελέτες περιβαλοντικών επιπτώσεων, μέσα σε αυτό το απέραντο, πυκνό και παρθένο δάσος που περικλείεται από τα χωριά Χαλίκι, Ανθούσα, Κατάφυτο, Καλλιρρόη, Κρανιά, Στεφάνι, Αμάραντο, Καστανιά, Αμπελοχώρι, Μαλακάσι.
Σχεδιάζουν να κόψουν χιλιάδες δέντρα , να ανοιξουν δεκάδες χιλιόμετρα νέων δρόμων πλάτους 20 και 30 μέτρων, αμέτρητα χιλιόμετρα καλωδίων υψηλής τάσης και να φυτέψουν άπειρους τόνους τσιμέντου, μπετόν και σιδερικών.
Να μετατρέψουν δηλαδή τον Ασπροπόταμο σε ένα απέραντο εργοτάξιο.
Ασπροποταμίτες και μη, ξυπνήστε!
Ο τόπος αυτός που τόσο πολύ μας γεμίζει περηφάνια πραγματικά κινδυνεύει.
ΚΑΜΙΑ ανεμογεννήτρια στον ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟ!

#save_aspropotamos #save_pindos #protect_nature #protect_life #mountains #aspropotamos

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλές οι απόψεις-διαμαρτυρίες, άνευ σημασίας όμως μιας και το ευρύ κοινό αν και συμμερίζεται τις αγωνίες σας για τον μέλλον του τόπου σας, δεν μπορεί να δώσει λύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ