Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Μελέτη - εισήγηση σχετικά με την αξιοποίηση του δικτύου μονοπατιών των Μετεώρων

Μελέτη – εισήγηση σχετικά με την αξιοποίηση του δικτύου μονοπατιών των Μετεώρων

-

Στο πλαίσιο προγραμματισμού βιώσιμων προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Μετεώρων ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων σε θέματα Τουρισμού και Οικονομικών, Σπύρος Νικολογιάννης, συνέταξε μελέτη – εισήγηση σχετικά με την αξιοποίηση του δικτύου μονοπατιών των Μετεώρων.

Οι επισκέπτες του δήμου Μετεώρων θα έχουν ενημέρωση και σαφή προσανατολισμό μέσω ενός σχεδίου επιχειρηματικής επικοινωνίας και προώθησης του δικτύου μονοπατιών τόσο κατά την άφιξή τους όσο και πριν από αυτή.

Η ενημέρωση θα γίνεται αρχικά από τα καταλύματα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) από τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών ή και με όποιον άλλο τρόπο επιλέξουν αλλά και κατά την άφιξή τους, τόσο στο κατάλυμα όπως επίσης και από Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών (Info Tourist) του δήμου όσο ενδεχομένως και από άλλα σημεία πώλησης.

Στην είσοδο κάθε μονοπατιού θα υπάρχει κιόσκι του δήμου όπου ο επισκέπτης θα μετατρέπεται σε «Νόμιμο Περιπατητή».

Ο επισκέπτης – περιπατητής θα απολαμβάνει μία σειρά από παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου Μετεώρων, κατά τη συνολική διάρκεια της περιήγησής του η οποία θα τον καθιστά μοναδικό επισκέπτη και θα του προσδίδει μία ανεπανάληπτη βιωματική εμπειρία την οποία θα μεταφέρει στις αποσκευές του, θέτοντας τον εαυτό του σε κύριο πρεσβευτή του Δήμου μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΩ

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διαβάζοντας το ‘ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ’, έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις και σκέψεις:
  Πρόκειται για ένα μονομερές, στα όρια του ρατσιστικού, λανθασμένων στοιχείων και συμπερασμάτων πόνημα, που σκοπό έχει να βάλει χέρι στις τσέπες μέρους των επισκεπτών (από όπου μπορούμε να τα αρπάξουμε για να μην ενοχλήσουμε τα ΝΠΔΔ της περιοχής), χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει τίποτα.
  Συγκεκριμένοι επισκέπτες, οι πεζοπόροι και οι ορειβάτες, διαχωριζόμενοι σε Έλληνες και αλλοδαπούς (με λογική του τύπου σαλάτα Ε – σαλάτα Ξ), οι οποίοι κινούνται ως τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς να αφήνουν οικολογικό αποτύπωμα στο χώρο, σε υποδομές οι οποίες ουσιαστικά διατηρούνται από τους ίδιους -ακόμη και σήμερα- χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον ή στο Δήμο, καλούνται να πληρώνουν εισιτήριο- πρόστιμο, προκειμένου να φέρουν τον τίτλο του «Νόμιμου Περιπατητή» (sic), χορηγώντας τους, ο Δήμος, ανούσια χαρτιά-πιστοποιητικά, υποσχόμενος την μοναδικότητα (;;), προβλέποντας θέσεις εργασίας με αμφίβολα έσοδα.
  Ακροθιγώς γίνεται λόγος στο σχέδιο, χωρίς καμία μέριμνα, για την πλειονότητα των επισκεπτών, κινούμενων με τροχοφόρα, χάρη των οποίων αυτή την περίοδο συντελείται ένα οικολογικό έγκλημα στο χώρο, το οδικό κύκλωμα, η κατασκευή του οποίου εκτός των άλλων, κλείνει την πρόσβαση σε τουλάχιστον δέκα (10), ακόμη εισόδους και εξόδους μονοπατιών στο τμήμα που κατασκευάζεται.
  Ποια άραγε η παρέμβαση του Δήμου σε αυτό το πρόβλημα;
  Ερωτηματικό παραμένει τι προβλέπεται για τους αναρριχητές, για τους ποδηλάτες ή για τους κινούμενους πεζούς στο δρόμο και όχι σε μονοπάτι.
  Πασιφανής είναι η ελλιπής γνώση του χώρου, των μονοπατιών αλλά και των ονομασιών τους, στοιχείο που δείχνει άγνοια των ιστορικών δεδομένων & της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου, αφού το σχέδιο μπερδεύεται κόβοντας τα, αυθαίρετα και ανούσια, σε κομμάτια με περίεργο τρόπο.
  Η ελλιπής γνώση φαίνεται από τον χαρακτηρισμό των μονοπατιών ανάλογα με τη δυσκολία τους (πως έγινε ο χαρακτηρισμός;), αλλά και από την ατυχή προσπάθειά αντιγραφής (ουσιαστικά), του τρόπου σηματοδότησης που προτείνεται ως γενικός μπούσουλας από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης.
  Όσο για την οργάνωση προκαλεί πραγματική απορία πως θα γίνουν (πχ. οι τουαλέτες), αφού μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει σε καίρια σημεία όπως τα παρκινγκ των μονών, όπου υπάρχει και τεράστια ανάγκη, ή π.χ. τι ακριβώς θα φυλάνε οι φύλακες των μονοπατιών;
  Ερωτηματικό είναι και ο τρόπος πρόβλεψης του αριθμού των 100.000 επισκεπτών (καθώς και ο υπολογισμός των εσόδων), αφού τέτοιοι αριθμοί μόνο στη σφαίρα της φαντασίας υπάρχουν ή θα υπάρξουν/ έτος, στην επόμενη δεκαετία (τουλάχιστον).
  Ολοκληρώνοντας! Κάποια παρόμοια πρόταση (όχι αυτή) και όχι με την λογική της ‘αρπαχτής’ θα μπορούσε να σταθεί, αν αναφέρονταν στο σύνολο των επισκεπτών και όχι επιλεκτικά, σεβόμενη τα ιστορικά και πολιτιστικά δεδομένα αλλά και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ήπια στο χώρο.
  Το σχέδιο είναι προβληματικό και ανεφάρμοστο, ηθικά και ουσιαστικά.
  Για άλλη μια φορά αγνοείται η γνώμη των ανθρώπων, που ουσιαστικά δραστηριοποιούνται στο χώρο, είτε με το αντικείμενο της ορειβασίας είτε ως ειδικευμένοι επαγγελματίες του αντικειμένου.
  Αυτό κάνει τον κάθε λογικά σκεπτόμενο, γνώστη να στέκεται με αμφισβήτηση απέναντι στα προβλεπόμενα αποτελέσματα, αλλά και στη σκοπιμότητα του σχεδίου.
  Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό στον κάθε ‘ειδικό’ είναι ότι άλλο ορειβάτης, άλλο ευκαιριακά πεζοπόρος και άλλο τουρίστας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...